[elektro-etc] http://m.hvg > lekvár
gyapo
gyapo at freemail.hu
Sun Mar 13 16:50:30 CET 2016
Xorn, you wrote:
X> A szilvalekvárba cukor az a lekvár "szaporítása", hogy több legyen kevesebb
X> gyümölcsből.
A cukor is szaporítja, de a zselatin a nagyágyú, mert ettől nem fog
folyni mint a víz. Azt ugyanis senki nem szereti, ezért kitalálták a
dzsemet, amiben a gyümölcs már akár csak mutatóban is lehet, mégsem
folyik, sőt ha nem zselatin, hanem pektin? vagy agaragar?, akkor még
sütésálló is. Persze a kevés gyümölcs miatt kell még színezék és aroma
is, hogy legyen neki színe meg aromája. :)
lista, you wrote:
lm> A kiadósság növelése (és a lustaság) az oka hozzáadott cukornak.
lm> Cserébe nem lesz elálló, tartósító is kell (szalicil pl.)
Azt olvastam valahol, hogy 40 % cukortartalom fölött lesz tartós. A
házi bodzaszörpöm kb. 50-55 % cukortartalmú, és néha kicsit erjed és
fátylas csomók keletkeznek benne, ezért újabban azt is befőzöm
üvegbe leheletnyi nátriumbenzoáttal, ez a biztos.
Üdv.: gyapo
More information about the Elektro-etc
mailing list