[elektro-etc] http://m.hvg.hu/kkv/20160311_hatarertek_feletti_benzolszarmazek_pah_rakkelto_anyag_a_Mullerben_kaphato_nemet_lenolajban
lista mail
jappofan at gmail.com
Sat Mar 12 22:18:48 CET 2016
Csakhát csodaszerként adják el.. főleg fogyózóknak és egészség mániásoknak.
És még kurva drágán is.
Miközben olcsón, kukoricából készül a zöme.
2016. március 12. 20:08 umnyo írta, <umnyo at freemail.hu>:
>
> A végeredmény persze ugyanaz, csak ugye nem mindegy milyen folyamatokon és
> hogy jut el oda a szervezet, mennyi vizet köt meg / használ el, hol
> szívódik fel, vagy éppen nem, stb.
>
> A glikémiás index alacsony volta miatt pl cukorbetegek is jobban
> hasznosíthatják, illetve elhúzódóan szívódik fel az átalakítások miatt, ami
> sok esetben előnyös lehet.
>
> Illetve bár az "édesítés" hatása kb hasonló mennyiségű anyagot igényel
> mint a "hagyományos" sima cukorból, a belőle kinyert kalória a szervezet
> számára jóval kevesebb lesz. Durván fele.
>
> A fentieknek sok következménye lesz a szervezet működése szempontjából, pl
> nem kell lórúgás szerű inzulintermelést produkálnia a szervezetnek (lásd pl
> inzulin rezisztencia problémás emberek, akikből meglehetősen sok van,
> sokszor nem is tudnak róla) ami miatt pl a többi tápanyag jobban fel tud
> szívódni, stb
>
> http://www.sanoraldentalclinic.com/hu/kinek-javasolt-a-nyirfacukor
> (a PR-tól tekintsünk el)
>
> Sajnos kinyerni is sokkal drágább a forrásból.
>
> És eleinte kell számolni, hogy reagál rá a szervezet hasmenéssel
> egyeseknél, aki erre érzékeny (feleségem járt így).
>
> Attila
>
> lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
> >Úgy értem, hogy: mivel szénhidrát így a folyamat vége a >> glukoz vagy
> mi.
> >
> >Azaz a lebontási lépések végén szerintem pont ugyanúgy működik a szervezet
> >számára, energia/ATP forrásként mint a répacukor pl.
> >Max a felhasználási hatásfoka rosszabb és lassúbb a művelet, azaz kisebb a
> >glikémiás indexe.
> >
> >
> >
> >
> >
> >2016. március 12. 17:25 umnyo írta, <umnyo at freemail.hu>:
> >
> >> Nem teljesen ugyanaz a evghyjele.
> >> Répacukor : C12H22O11 (ez amit cukorként ismerünk, kockacukor,
> >> kristálycukor, stb)
> >>
> >> Fruktóz és szőlőcukor ( a cukrot erre bontja le H2O hozzáadásával):
> >> C12H22O11+ H2O = C6H12O6+C6H12O6
> >> (A fruktóz és szőlőcukor összegképlete megegyezik, de a szerkezeti
> >> képletük nem.)
> >>
> >> Nyírfacukor (xilit néven is ismert)
> >> C5H12O5
> >>
> >> + utána nézni miért is nagy különbség ez a szervezet számára:
> >>
> >> Glikémiás index
> >>
> >> felszívódó szénhidrát
> >>
> >> cal/g
> >>
> >> Attila
> >>
> >> lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
> >> >Miért nem?
> >> >
> >> >Ugyanolyan képlete van...
> >> >
> >> >2016. március 12. 14:33 umnyo írta, <umnyo at freemail.hu>:
> >> >
> >> >>
> >> >> A nyírfacukor azért nem teljesen.....
> >> >>
> >> >> Attila
> >> >>
> >> >>
> >> >> lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
> >> >> >Akkor dió, mogyoró :-)
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >----
> >> >> >
> >> >> >De az étkezési lenolaj... az számomra a bio/egészség mániások extra
> >> >> >profittal való lehúzásáról szól.
> >> >> >Ugyanolyan átbaszás-lehúzás, mint a himalája só, barna cukor,
> >> nyírfacukor,
> >> >> >paréjmag liszt, stb., stb.
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >2016. március 12. 12:50 Balázs Bámer írta, <bamerbalazs at gmail.com>:
> >> >> >
> >> >> >> > A lenolaj... az festékbe való, nem pedig megevésre, szerintem.
> >> >> >>
> >> >> >> Meg a víz a habarcsba, NaCl meg a közútra és klórgyártáshoz, ugye?
> >> >> >>
> >> >> >> Érdemes utánanézni, milyen gazdag többszörösen telítetlen
> >> >> >> zsírsavagban, B vitaminokban - bár ez inkább a lenmagra igaz.
> >> >> >>
> >> >> >> A mai magyar ember túl kevés olajos magvat eszik, illetve túl
> >> >> >> egysíkúan csak a napraforgóolajat használja.
> >> >> >>
> >> >> >> szia: Balázs
> >> >> >>
> >> >> >>
> >> >> >
> >> >>
> >> >>
> >> >
> >>
> >>
> >
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list