[elektro-etc] http://m.hvg.hu/kkv/20160311_hatarertek_feletti_benzolszarmazek_pah_rakkelto_anyag_a_Mullerben_kaphato_nemet_lenolajban

umnyo umnyo at freemail.hu
Sat Mar 12 17:27:53 CET 2016


Lemaradt a fogakra történő hatás is.

Attila

umnyo <umnyo at freemail.hu> írta:
>Nem teljesen ugyanaz a evghyjele.
>Répacukor : C12H22O11 (ez amit cukorként ismerünk, kockacukor, kristálycukor, stb)
>
>Fruktóz és szőlőcukor ( a cukrot erre bontja le H2O hozzáadásával): 
>C12H22O11+ H2O = C6H12O6+C6H12O6
>(A fruktóz és szőlőcukor összegképlete megegyezik, de a szerkezeti képletük nem.) 
>
>Nyírfacukor (xilit néven is ismert)
>C5H12O5
>
>+ utána nézni miért is nagy különbség ez a szervezet számára:
>
>Glikémiás index
>
>felszívódó szénhidrát
>
>cal/g
>
>Attila
>
>lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
>>Miért nem?
>>
>>Ugyanolyan képlete van...
>>
>>2016. március 12. 14:33 umnyo írta, <umnyo at freemail.hu>:
>>
>>>
>>> A nyírfacukor azért nem teljesen.....
>>>
>>> Attila
>>>
>>>
>>> lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
>>> >Akkor dió, mogyoró :-)
>>> >
>>> >
>>> >----
>>> >
>>> >De az étkezési lenolaj... az számomra a bio/egészség mániások extra
>>> >profittal való lehúzásáról szól.
>>> >Ugyanolyan átbaszás-lehúzás, mint a himalája só, barna cukor, nyírfacukor,
>>> >paréjmag liszt, stb., stb.
>>> >
>>> >
>>> >
>>> >
>>> >
>>> >
>>> >
>>> >
>>> >2016. március 12. 12:50 Balázs Bámer írta, <bamerbalazs at gmail.com>:
>>> >
>>> >> > A lenolaj... az festékbe való, nem pedig megevésre, szerintem.
>>> >>
>>> >> Meg a víz a habarcsba, NaCl meg a közútra és klórgyártáshoz, ugye?
>>> >>
>>> >> Érdemes utánanézni, milyen gazdag többszörösen telítetlen
>>> >> zsírsavagban, B vitaminokban - bár ez inkább a lenmagra igaz.
>>> >>
>>> >> A mai magyar ember túl kevés olajos magvat eszik, illetve túl
>>> >> egysíkúan csak a napraforgóolajat használja.
>>> >>
>>> >> szia: Balázs
>>> >>
>>> >>
>>> >
>>>
>>>
>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list