[elektro-etc] http://m.hvg.hu/kkv/20160311_hatarertek_feletti_benzolszarmazek_pah_rakkelto_anyag_a_Mullerben_kaphato_nemet_lenolajban

umnyo umnyo at freemail.hu
Sat Mar 12 17:25:06 CET 2016


Nem teljesen ugyanaz a evghyjele.
Répacukor : C12H22O11 (ez amit cukorként ismerünk, kockacukor, kristálycukor, stb)

Fruktóz és szőlőcukor ( a cukrot erre bontja le H2O hozzáadásával): 
C12H22O11+ H2O = C6H12O6+C6H12O6
(A fruktóz és szőlőcukor összegképlete megegyezik, de a szerkezeti képletük nem.) 

Nyírfacukor (xilit néven is ismert)
C5H12O5

+ utána nézni miért is nagy különbség ez a szervezet számára:

Glikémiás index

felszívódó szénhidrát

cal/g

Attila

lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
>Miért nem?
>
>Ugyanolyan képlete van...
>
>2016. március 12. 14:33 umnyo írta, <umnyo at freemail.hu>:
>
>>
>> A nyírfacukor azért nem teljesen.....
>>
>> Attila
>>
>>
>> lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
>> >Akkor dió, mogyoró :-)
>> >
>> >
>> >----
>> >
>> >De az étkezési lenolaj... az számomra a bio/egészség mániások extra
>> >profittal való lehúzásáról szól.
>> >Ugyanolyan átbaszás-lehúzás, mint a himalája só, barna cukor, nyírfacukor,
>> >paréjmag liszt, stb., stb.
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >2016. március 12. 12:50 Balázs Bámer írta, <bamerbalazs at gmail.com>:
>> >
>> >> > A lenolaj... az festékbe való, nem pedig megevésre, szerintem.
>> >>
>> >> Meg a víz a habarcsba, NaCl meg a közútra és klórgyártáshoz, ugye?
>> >>
>> >> Érdemes utánanézni, milyen gazdag többszörösen telítetlen
>> >> zsírsavagban, B vitaminokban - bár ez inkább a lenmagra igaz.
>> >>
>> >> A mai magyar ember túl kevés olajos magvat eszik, illetve túl
>> >> egysíkúan csak a napraforgóolajat használja.
>> >>
>> >> szia: Balázs
>> >>
>> >>
>> >
>>
>>
>



More information about the Elektro-etc mailing list