[elektro-etc] teljes kiőrlésű miért drágább?

Xorn toth.endre at gmail.com
Mon Oct 19 19:14:22 CEST 2015


Pár hete elkezdtem egy kovászt csinálni. Mostanra (4 vekni után) lett
nagyon jó. Kellően szellős a kenyér (eleinte kicsit lapos, szalonnás
volt), megvan az a kellemes, savanykás kovászos illata, közben fél
centis, vastag, ropogós kérget lehet rá sütni. A kelesztés 12-24 óra,
az igaz. Begyúrom, elmegy kelni, és mire két nap alatt két részletben
újra felszaporodik a kovász, addig egyszer megsül, egyszer meg
megesszük, és kezdődik előlről az egész. :-)

Persze veszünk mellé zsemlét-kiflit, mert a teljes igényt nem látja
el, de finom kis adalék hozzá.

Best regards,
Andy

Benedek I. <renyta at t-online.hu> írta (2015. október 19. 17:40):
> Igaz, gázsütőben cikisebb, nehéz eltalálni. Egy kb. 1 kilós kenyér,
> kelesztés után, előmelegített sütőben, 200 fok körül, kb. 50 perc. Ropogós a
> héja, ami a lényeg! Mi is sokáig sütögettünk gépben, de soha nem lett
> ropogós. Aztán jött a gázsütőben gyakorlás (középső láng, hőfok saccra), már
> egész jól ment a vége felé, aztán villanyra váltottunk. Azzal minden sokkal
> könnyebb!
>
> bi
>
>
> Szondi wrote:
>>
>> 2015.10.19. 13:36 keltezéssel, Benedek I. írta:
>>>
>>> Mármint kenyérsütő gépet? Miért nem sütőben sütitek, az sokkal
>>> finomabb!
>>
>>
>> Az ősrégi Booman hajtása megreccsent, rendeltem egy másikat. (Russel
>> Hobbs) Ez pedig mindjárt az első alkalommal számolgatta a fogakat,
>> valamelyik keréken. :) Aztán egy Tefal lett a vége.  Megpróbáltuk,
>> sütőben is, nem jött be. Igaz, a gáztűzhely sincs a helyzet
>> magaslatán, 20+ éves és már nem úgy süt, ahogy régen.
>> Húsra, egyszerűbb süteményre még elmegy, de a kenyér valahogy nem volt
>> az igazi. Az már vélhetően tudomány. :)
>> A kenyérsütő meg nagyon egyszerű, meg kényelmes.
>>
>> Üdv.:
>> Anonymus
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list