[elektro-etc] Fw: Gáztűzhely

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Wed Mar 18 11:10:17 CET 2015


Acs Gabor wrote:
> Azért lehet olyan különbség, ami miatt ez számít, pl. a 'fűtőszál' más
> elhelyezkedése, más vezérlés stb. szerintem a vastagabb talpon biztos
> jobb a hőeloszlás, és van némi kapacitása is, ami növeli az
> időállandóját.

Persze, a vastag talpúval lehet, hogy sikerülne a palacsinta olyan indukcióson, 
amin a hagyományossal nem. Az átlagteljesítmény is lejjebb jön azáltal, hogy 
tovább van távol a rezsótól. A hagyományosnál túl nagy teljesítmény esetén 
nagyon vehemensen nő a vékony lemez hőmérséklete.

Tényleg, egyszer kipróbálom. Van egy rozsdamentes vastagtalpú. Abban is lehet 
palacsintát sütni? Teflon is van, de az vok méretű, gondolom az nem az igazi. Na 
nem, mintha a rozsdamentes pici volna!

hjozsi 



More information about the Elektro-etc mailing list