[elektro-etc] 39,2
Pataki István
pataki.istvan at freemail.hu
Thu Jul 23 22:36:34 CEST 2015
Ezt így nem ismerem, meg a tejföl miatta nem is jönne be, de a sváb
ételek nagyon finomak tudnak lenni. Nézzetek utána a slambuc és a
kródumpraj nevű ételeknek! Meg az már nem biztos, hogy sváb étel, csak a
krumpli miatt gondolom esetleg, a krumplikása, amire azért egy kis
zsírban sütött, megédesedett hagyma jár, és a maradékot újramelegítve
még finomabb. Vigyázat, ilyenkor hideg fröccsöt kell rá inni, mert
fujtós:)
pi
----- Original Message -----
From: "Benedek I." <renyta at t-online.hu>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Thursday, July 23, 2015 5:59 PM
Subject: Re: [elektro-etc] 39,2
> Anyám sváb asszony volt és gyakran készített egy érdekes kaját, amit a
> mai napig is imádok, de a nevét nemtom. Kockára vágott, sós vízben
> főtt krumpli és főtt kockatészta összekeverve, az arány a tészta
> javára kb. 2:1. Egy külön tálban pirított hagyma karikák
> (szalmahagyma) ami sertészsírban sárgásbarnára lett sütve (talán innen
> a szalma- elnevezés). Kell még hozzá tejföl is. A tányérban az ember
> tesz a krumplis tésztára bőséggel a hagymából, aztán tejföllel leöntve
> és nyam-nyam, nagyon finom.:)
>
> bi
>
> jhidvegi wrote:
>> Webkonyvek wrote:
>>
>>> Én felszeletelem a hagymát kb. öt millis szeletekre,
>>> aztán szétpörgetem kézzel elemeire, majd kisütöm
>>> ropogósra a fritőzben.
>>
>> Aha. És mitől lesz szinte száraz? Rá kell tenni pl valami papírra,
>> ami leissza róla az olajat?
>>
>> Rántottánál jóideje nem pirítom meg a hagymát, hagyom viszonylag csak
>> megpuhulva, nincs kedvem annyit várni. :-) De ez a fritőz módi
>> felkeltette az érdeklődésemet.
>>
>> Már azon filóztam, hogy bevetem a hőlégfúvót. :-) Már, ha az a
>> feltételezés, hogy ennek teljesen zsiradék nélkül kell elkészülnie.
>>
>> hjozsi
>
>
> ---
> Ezt az e-mailt az Avast víruskereső szoftver átvizsgálta.
> https://www.avast.com/antivirus
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list