[elektro-etc] 39,2

Pataki István pataki.istvan at freemail.hu
Thu Jul 23 22:36:34 CEST 2015


Ezt így nem ismerem, meg a tejföl miatta nem is jönne be, de a sváb 
ételek nagyon finomak tudnak lenni. Nézzetek utána a slambuc és a 
kródumpraj nevű ételeknek! Meg az már nem biztos, hogy sváb étel, csak a 
krumpli miatt gondolom esetleg, a krumplikása, amire azért egy kis 
zsírban sütött, megédesedett hagyma jár, és a maradékot újramelegítve 
még finomabb. Vigyázat, ilyenkor hideg fröccsöt kell rá inni, mert 
fujtós:)
pi


----- Original Message ----- 
From: "Benedek I." <renyta at t-online.hu>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Thursday, July 23, 2015 5:59 PM
Subject: Re: [elektro-etc] 39,2


> Anyám sváb asszony volt és gyakran készített egy érdekes kaját, amit a 
> mai napig is imádok, de a nevét nemtom. Kockára vágott, sós vízben 
> főtt krumpli és főtt kockatészta összekeverve, az arány a tészta 
> javára kb. 2:1. Egy külön tálban pirított hagyma karikák 
> (szalmahagyma) ami sertészsírban sárgásbarnára lett sütve (talán innen 
> a szalma- elnevezés). Kell még hozzá tejföl is. A tányérban az ember 
> tesz a krumplis tésztára bőséggel a hagymából, aztán tejföllel leöntve 
> és nyam-nyam, nagyon finom.:)
>
> bi
>
> jhidvegi wrote:
>> Webkonyvek wrote:
>>
>>> Én felszeletelem a hagymát kb. öt millis szeletekre,
>>> aztán szétpörgetem kézzel elemeire, majd kisütöm
>>> ropogósra a fritőzben.
>>
>> Aha. És mitől lesz szinte száraz? Rá kell tenni pl valami papírra,
>> ami leissza róla az olajat?
>>
>> Rántottánál jóideje nem pirítom meg a hagymát, hagyom viszonylag csak
>> megpuhulva, nincs kedvem annyit várni. :-) De ez a fritőz módi
>> felkeltette az érdeklődésemet.
>>
>> Már azon filóztam, hogy bevetem a hőlégfúvót. :-) Már, ha az a
>> feltételezés, hogy ennek teljesen zsiradék nélkül kell elkészülnie.
>>
>> hjozsi
>
>
> ---
> Ezt az e-mailt az Avast víruskereső szoftver átvizsgálta.
> https://www.avast.com/antivirus
>
> 



More information about the Elektro-etc mailing list