[elektro-etc] Gyaloglás megmérve /tegnapi eredmény
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Sat Jan 24 17:29:31 CET 2015
Acs Gabor wrote:
> Jó kérdés lenne, hogy egy 3-4 órás súlyzós edzésnél mi a helyzet
> ezekkel a raktárakkal.
Ha van kedved cukrot mérni előtte meg utána, és hasonlót kapsz, akkor tutira
veheted, hogy sok zsírt égettél. Én legalábbis szinte biztos vagyok benne, hogy
a szervezet tömve van szabályozó mechanizmusokkal, szóval nem csak a
hőmérsékletet, hanem mindenféle elektrolitot, és a cukorraktárak szintjét is
szabályozza, ahogy a vér cukorszintjét is.
> Ilyen komolyabb erőemelők 5-7 perc szünetet tartanak két csinálás
> között, ennyi idő kell, hogy visszatöltődjön a valami az izmokba. de
> hogy mi, és honnan, azt nem tudom :)
Be kéne iraktozni pár tantárgyra az orvosin, pl élettan, vagy mittudomén. :-)
> Az biztos, hogy egy jó nehéz sorozat után pl. fél perccel szinte
> semmire sem jó az ember.
Gondolom ezeknél az erősportoknál az a cél, hogy az izom hirtelen nagy energiát
le tudjon adni úgy, hogy az erő is nagy legyen, aztán meg kell várni, hogy utána
töltődjön. Ez az utánatöltődés javul sokat az edzéssel, mert erre van folyton
késztetve.
Jó is ez, anno szerettem is csinálni, és igen eredményes is volt.
Azért piszkáltalak annyit a nagyon egyoldalúnak gondolt fekvenyomással
kapcsolatban, mert amikor súlyzózni jártam (fél év köztelező, aztán asszem 1 év
önkéntes), akkor 74 kiló voltam csak, de a mostani állapotomhoz képest, ha nem
voltam 4-szer erősebb, akkor semennyiszer sem. Nem volt hasi zsír sem, meg más
ilyesmi sem.
Ha most annyi zsír lenne rajtam, mint anno, akkor a sokkal kevesebb izom miatt
talán csak 65-70 kiló lennék. :-) Ezzel szemben a duplája vagyok ennek, szóval
rengeteg leadnivaló van. Alig várom, hogy képes legyek valami mozgásra.
Ha a 70 kilót alkalmankénti 0,1 kiló ledobásával elosztom, az 700 darab 3 órás
alkalom, vagyis ha mindent jól csinálnék legalább 2,5 évig tartana. Ha nem jól
(nem optimális táplálkozás), akkor sokkal tovább.
hjozsi
More information about the Elektro-etc
mailing list