[elektro-etc] [elektro] CO2

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Sun Jan 11 11:53:40 CET 2015


Acs Gabor wrote:

> asztalára a terítőre, vagy akár a kenyérvágó deszkára.

Ez a vágódeszka elég központi kérdés kéne legyen a konyhában.
Az lenne a célszerű, hogy minden olyan ételt, ami közvetlen megevésre van 
szánva, egy önálló, csak erre használatos deszkán vágják. Egészen konkrétan: ne 
kerüljön a közvetlen evésre szánt kaja olyan vágólapra, amin nyers húst szoktak 
vagdosni. Akkor se, ha ezt jól el szokták mosogatni, mert erre igazán nincs 
garancia mikrobiológiai szempontból. A kés belevág, mélyedések, árkok lesznek a 
deszkában, műanyagban egyaránt, és ott nem igazán lehet kimosni, max valami 
durva fertőtlenítővel kezelni, de ez nem szokás, mert büdös (pl hipószagú) marad 
a lap.

Arra meg nincs mód, hogy valami acélfelületen vagy üvegfelületen történjen a 
vágás, mert azt meg a kés nem bírja, a kerámia sem. Olyan nincs, hogy két kemény 
felület találkozik élben, és egyik se sérül meg.l (A nőket lehetetlen lebeszélni 
az éles késsel tányéron vágásról.)

hjozsi 



More information about the Elektro-etc mailing list