[elektro-etc] [elektro] CO2
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Sun Jan 11 11:53:40 CET 2015
Acs Gabor wrote:
> asztalára a terítőre, vagy akár a kenyérvágó deszkára.
Ez a vágódeszka elég központi kérdés kéne legyen a konyhában.
Az lenne a célszerű, hogy minden olyan ételt, ami közvetlen megevésre van
szánva, egy önálló, csak erre használatos deszkán vágják. Egészen konkrétan: ne
kerüljön a közvetlen evésre szánt kaja olyan vágólapra, amin nyers húst szoktak
vagdosni. Akkor se, ha ezt jól el szokták mosogatni, mert erre igazán nincs
garancia mikrobiológiai szempontból. A kés belevág, mélyedések, árkok lesznek a
deszkában, műanyagban egyaránt, és ott nem igazán lehet kimosni, max valami
durva fertőtlenítővel kezelni, de ez nem szokás, mert büdös (pl hipószagú) marad
a lap.
Arra meg nincs mód, hogy valami acélfelületen vagy üvegfelületen történjen a
vágás, mert azt meg a kés nem bírja, a kerámia sem. Olyan nincs, hogy két kemény
felület találkozik élben, és egyik se sérül meg.l (A nőket lehetetlen lebeszélni
az éles késsel tányéron vágásról.)
hjozsi
More information about the Elektro-etc
mailing list