[elektro-etc] Tesco lett
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Sun Jan 4 11:32:29 CET 2015
Nem a malacokkal van a gond, hanem a disznókkal.
Mármint a piacos árusokkal, azok is az ipari termelésből veszik az árujukat.
A Lidiben is és a Tescoban is van olyan sima fehér szalonna, az
összetétele szalonna, só, és kész. Ezeket szoktam mindig venni rántotta,
pörkölt stb. alapnak.
De ezek is húsárba mennek...
Gábor
2015.01.04. 9:57 keltezéssel, Beka írta:
> Hello Acs Gabor!
>
>> Mert most már olyan módszerek vannak, hogy füst-íz,
>> gyorspácolás, glutamát és fruktóz a szalonnában.
>
> Valamint a malacokkal is lehet valami.
> Hiába a piacon veszem a sima szalonnát (értsd csak zsír),
> valami akkor sem stimmel egyikkel sem. Ha megsütöm,
> például tepertőnek túróscsuszához, valami gumis állagú
> izé lesz a végeredmény, nem az a roppanós zsírkocka,
> mint régen volt. Ellenpéldám is akad, épp a minapról.
> Kifogyott a hűtőből a kenyérszalonna, a Tescoban a pultnál
> sokan álltak sorban, ezért a túrkálós részből vettem ki egy
> hosszú darabot, amire füstölt kenyérszalonnan volt írva.
> Isteni finom! Kár, hogy sütés nélkül nem lehet megenni,
> merthogy annyira rágós. Egy sima szalonna! De lesütve
> nagyon ott van. Tegnap is azt ettem reggelire.
>
> Géza
>
More information about the Elektro-etc
mailing list