[elektro-etc] Alakul ez még...
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Sun May 4 11:25:51 CEST 2014
Kiábrándító, hogy a nagy gyártók is mind beálltak abba a sorba, hogy a
'békebeli', 'eredeti', 'klasszikus' stb. termékeik is mind ilyen modern
kotyvalékok, csak puszta marketing hazugság a megnevezés. Ha ők tudják,
hogy glutamát és fruktóz a jól eladható hagyományos szalonna titka, nem
hinném, hogy a kis gazdaságoknak ez még nem jutott eszükbe. Szerintem
itt csak két út járható, ha valaki pl. allergiás a glutamátra, vagy
megbízik a kis címke feliratában, és az ellenőrző rendszerben, vagy
olyantól vásárol, akit ismer, és megbízik benne, hogy ha ő azt mondja,
hogy nem ütötte fel azt a szalonnát, az úgy is van, és mellesleg úgy
készítette el, hogy nem fogsz tőle valami fertőzésben vagy mérgezésben
elpatkolni.
Mivel a piacon sem kis címke nincs, sem személyes ismeretség, azt
viszont garantáltan tudom, hogy az üzleti partner átverésén alapul a
rendszer, számomra nem alkalmas terep az ilyen beszerzésekre.
Gábor
2014.05.04. 8:04 keltezéssel, Webkonyvek írta:
> Hello Acs Gabor!
>
>> Csak a piacosról végképp nem tudhatjuk, hogy milyen komponensekből áll.
>
> Én úgy szoktam, hogy szemre választok.
> Körbejárom az egész piacot, aztán azt veszem meg, amelyik tetszett.
> Eddig bevált ez a módszer.
>
>> Kedvencem volt a húsvéti sonka...
>
> Sajnos mostanában mind kevésbé füstölt, sokkal inkább pácolt.
> Füstölt csülköknél lehet látni, hogy némelyiknek már a színe is beteges.
> Egyszerűen nem pirosas benne a hús, hanem olyan mosott.
> Más példányokat meg úgy árulnak, hogy rajtuk van egy nejlon.
> Na. Annak a színe aztán gusztustalan...
> Amit anyám vett sonka címen a piacon, az egészen ehető volt.
> Nyersen is jó volt, és főzve is. No de sütve?
> Kijött belőle valami, ami feketére égett a zsírban!
> Valahogy túl nagy százaléka volt víz...
>
> Géza
>
More information about the Elektro-etc
mailing list