[elektro-etc] Kolbászteszt

tucsilg tucsilg at gmail.com
Fri Jun 13 10:56:04 CEST 2014


Rendelj a ebayrol chili magot elulteted cserepbe, felnevel, szarit, orol 
aztan hozzakevered vmi jominosegu hazai orlemenyhez az majd megadja az 
erejet :) es a minosege is jo lessz ...
On 13.6.2014 10:48, gyapo wrote:
>   >> Mitől jó minőségű az erőspaprika? Kapszaicin oszt jónapot.
>
>> Attól, hogy nem bolti téglapor! :)
> Ja, ha szeméttel tele van nyomva, az tényleg nem minőségi, hanem
> szemét.
>
>> Én az egyik paksi fotólista társunktól szoktam szerezni, venni (Te is
>> jól ismered, nem lenne illendő itt kibeszélni), a felesége könnyen
>> hozzájut Cece környéki _valódi_ pirospaprikához.
> A bajaiaknál külön művészetté fejlődött a paprika "szerzés". Mindenki
> kiépítette a kapcsolatait észak felé, Harta, Kalocsa, Homokmégy meg
> ilyenek, és kilószámra veszik a paprikát, a halászlébe sok fogy.
>
> Engem kicsit kevésbé érdekel a színe, inkább jó íze legyen, és csípjen
> mint az állat. Ugyanis az adagolással be lehet állítani a megfelelő
> erőt, de ha gyenge, akkor nem lehet mit csinálni, nem lehet eleget
> beletenni.
>
> Egyszer nagyszüleim szereztek szárított cseresznyepaprikát, és az
> otthoni kávédarálóval megőrölték. Körberongyozták, mégis tele lett
> szemük-szájuk, szenvedtek vele. De életemben olyat csak akkor láttam,
> hogy a kiló húshoz egy csapott teáskanál kellett belőle pörköltbe,
> erős pistából kb. fél üveg kellene, de attól meg már sós lenne.
>
> Van az a zabálós amerikai fazon, na ott vannak erős dolgok, valami 1
> milliós számú is volt, miközben a cseresznyepaprika mondjuk 100. :)
> Hej de bírnám ha lenne egy fél liter olyanom.
>
> Üdv.: gyapo
>


---
This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.
http://www.avast.com



More information about the Elektro-etc mailing list