[elektro-etc] Kolbászteszt
gyapo
gyapo at freemail.hu
Fri Jun 13 10:48:39 CEST 2014
>> Mitől jó minőségű az erőspaprika? Kapszaicin oszt jónapot.
> Attól, hogy nem bolti téglapor! :)
Ja, ha szeméttel tele van nyomva, az tényleg nem minőségi, hanem
szemét.
> Én az egyik paksi fotólista társunktól szoktam szerezni, venni (Te is
> jól ismered, nem lenne illendő itt kibeszélni), a felesége könnyen
> hozzájut Cece környéki _valódi_ pirospaprikához.
A bajaiaknál külön művészetté fejlődött a paprika "szerzés". Mindenki
kiépítette a kapcsolatait észak felé, Harta, Kalocsa, Homokmégy meg
ilyenek, és kilószámra veszik a paprikát, a halászlébe sok fogy.
Engem kicsit kevésbé érdekel a színe, inkább jó íze legyen, és csípjen
mint az állat. Ugyanis az adagolással be lehet állítani a megfelelő
erőt, de ha gyenge, akkor nem lehet mit csinálni, nem lehet eleget
beletenni.
Egyszer nagyszüleim szereztek szárított cseresznyepaprikát, és az
otthoni kávédarálóval megőrölték. Körberongyozták, mégis tele lett
szemük-szájuk, szenvedtek vele. De életemben olyat csak akkor láttam,
hogy a kiló húshoz egy csapott teáskanál kellett belőle pörköltbe,
erős pistából kb. fél üveg kellene, de attól meg már sós lenne.
Van az a zabálós amerikai fazon, na ott vannak erős dolgok, valami 1
milliós számú is volt, miközben a cseresznyepaprika mondjuk 100. :)
Hej de bírnám ha lenne egy fél liter olyanom.
Üdv.: gyapo
More information about the Elektro-etc
mailing list