[elektro-etc] Kolbászteszt

gyapo gyapo at freemail.hu
Fri Jun 13 10:48:39 CEST 2014


 >> Mitől jó minőségű az erőspaprika? Kapszaicin oszt jónapot.

> Attól, hogy nem bolti téglapor! :)

Ja, ha szeméttel tele van nyomva, az tényleg nem minőségi, hanem 
szemét.

> Én az egyik paksi fotólista társunktól szoktam szerezni, venni (Te is 
> jól ismered, nem lenne illendő itt kibeszélni), a felesége könnyen 
> hozzájut Cece környéki _valódi_ pirospaprikához.

A bajaiaknál külön művészetté fejlődött a paprika "szerzés". Mindenki 
kiépítette a kapcsolatait észak felé, Harta, Kalocsa, Homokmégy meg 
ilyenek, és kilószámra veszik a paprikát, a halászlébe sok fogy.

Engem kicsit kevésbé érdekel a színe, inkább jó íze legyen, és csípjen 
mint az állat. Ugyanis az adagolással be lehet állítani a megfelelő 
erőt, de ha gyenge, akkor nem lehet mit csinálni, nem lehet eleget 
beletenni.

Egyszer nagyszüleim szereztek szárított cseresznyepaprikát, és az 
otthoni kávédarálóval megőrölték. Körberongyozták, mégis tele lett 
szemük-szájuk, szenvedtek vele. De életemben olyat csak akkor láttam, 
hogy a kiló húshoz egy csapott teáskanál kellett belőle pörköltbe,
erős pistából kb. fél üveg kellene, de attól meg már sós lenne.

Van az a zabálós amerikai fazon, na ott vannak erős dolgok, valami 1 
milliós számú is volt, miközben a cseresznyepaprika mondjuk 100. :) 
Hej de bírnám ha lenne egy fél liter olyanom.

Üdv.: gyapo



More information about the Elektro-etc mailing list