[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal
Xorn
toth.endre at gmail.com
Mon Jun 9 13:51:21 CEST 2014
Jobbfajtával még gyújtani sem kell, elintézi... :-)
Best regards,
Andy
2014-06-09 13:27 GMT+02:00 charles hoss <charles.hoss at gmail.com>:
> Holegfuvo:)
> Tuti modszer.
> Bye
> Dexter
> 2014.06.09. 10:51, "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu> ezt írta:
>
>> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre
>> vegyszer (gyújtófolyadék).
>>
>> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen rossz
>> szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van.
>> 1, a begyújtó folyadéktól?
>> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással?
>> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös?
>>
>> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én kerülöm az
>> ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a
>> rákkeltő molekulákkal van összefüggésben.
>> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem
>> pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így az
>> eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy csomó
>> ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni.
>>
>> Gábor
>>
>> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>>
>>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz hatekonyabb
>>> barmi mas megoldasnal.
>>>
>>> Valkai Jozsef
>>> Mobilrol küldve.
>>> +36703628147
>>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>):
>>>
>>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :)
>>>>
>>>> Gábor
>>>>
>>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>>>>
>>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar parazslo
>>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas:
>>>>>
>>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8
>>>>>
>>>>> Valkai Jozsef
>>>>> Mobilrol küldve.
>>>>> +36703628147
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>
More information about the Elektro-etc
mailing list