[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal
Varszegi Peter
vpelektro at gmail.com
Mon Jun 9 11:19:13 CEST 2014
http://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2014/03/07/barbecue_sutoeszkozok#.U5V7_3J_t8E
-----Original Message-----
From: Acs Gabor
Sent: Monday, June 09, 2014 10:51 AM
To: elektro-etc at tesla.hu
Subject: Re: [elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ
charcoal
Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre
vegyszer (gyújtófolyadék).
A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen
rossz szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van.
1, a begyújtó folyadéktól?
2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással?
3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös?
Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én kerülöm
az ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a
rákkeltő molekulákkal van összefüggésben.
Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem
pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így
az eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy
csomó ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni.
Gábor
2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz hatekonyabb
> barmi mas megoldasnal.
>
> Valkai Jozsef
> Mobilrol küldve.
> +36703628147
> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>):
>
>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :)
>>
>> Gábor
>>
>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>>
>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar parazslo
>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas:
>>>
>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8
>>>
>>> Valkai Jozsef
>>> Mobilrol küldve.
>>> +36703628147
>>>
>>>
More information about the Elektro-etc
mailing list