[elektro-etc] Ízfokozó
Kovács József
kj at faldeko.hu
Sun Mar 10 14:05:50 CET 2013
> Májast már nem merek egyáltalán boltban venni, így aztán vettem sima
> nyers csirkemájat, azt vajon lesütöttük, ledaráltuk, egyéb hozzáadott
> csak a só volt. Szerintem nagyon finom! A kölyök viszont nem akar ebből
> enni, ő azt akarja, a boltit vegyük.
A kölöknek igaza van szerintem...
A májas fele jófajta sózatlan szalonna kell legyen.
Anélkül száraz és túl máj ízű!
Szóval,
1 kg főtt máj máj
1 kg szalonna (lehet előre abált is)
Az alap fűszer kilónként 2,5 dkg
zsírban aranysárgára pirított vöröshagyma.
Ugyanennyi só.
Fehérbors ízlés szerint, ~ 0,5-0,8 dkg/kg
Van aki szegfűborsot is tesz bele...
A cuccot 2X kell darálni a legkisebb lyukú húsdaráló rácson.
Bélbe tölteni kolbász töltő csővel, abálni amíg biztosan átfől.
Hideg vízbe kell kiszedni és kihűteni.
Függesztve szárítani
Tartósítás és még jobb íz elérése: füstölés.
> Az jó zsíros meg cukros.
Igen, a (kenő)májas az bizony 50% zsír :-)
Azért szeressük annyira enni...
KJ
> Gábor
More information about the Elektro-etc
mailing list