[elektro-etc] Ez pedig a magyar hentespult

Jozsef Valkai vjozsef at valkai.net
Fri Mar 1 17:07:53 CET 2013


A mai kenyelmes, reform-haziasszonyoknak szerintem nincs mindegyiknek
otthon husdaralo, pont azert mert megkapja a multiban ledaralva. Nekunk sem
volt evekig friss hazaskent husdaralonk...igy is evente kb 2x vesszuk elo,
de az mar sok.

-- 
--
Valkai Jozsef
+36 70 36 28 147
vjozsef at valkai.net
lat: +47.30.43.94
lon: +19.9.9.39



2013. március 1. 17:05 gyapo írta, <gyapo at freemail.hu>:

> > Én pedig mindig itthon darálom le az egyben megvett húst.
>
> Pont ezt akartam írni. Olyan nagy gond lenne otthon megdarálni? Fél kg
> húst kb. 3 perc a darabolással együtt, ehhez jön a daráló mosogatása.
> Ugyanez a darabolásokkal, tuti nem olyan vastag szeleteket vág, mint én
> szeretném, nem olyan irányban, ettől más méretű lesz a szelet stb.
> Egyben adja ide, a többi az én dolgom.
> Ennyire nem lehet senki kényelmes, akkor tényleg inkább menjen
> kajáldába és egye ott a bóti fasírtot, vagy vegye meg fagyasztva.
> Ha már kaját készít az ember, akkor az órás nagyságrendű időt igényel,
> ilyen pár perces műveletet megspórolni nincs értelme, a minőséget meg
> tetemesen tudja rontani a hentes.
>
> > A boltban darált
> > anyag nem biztos, hogy a tied, mert a darálóba már elotte bedobálják a
> > nyesedéket, ezt, azt és az jön ki elobb. A reggeli elso adagban még egér
> is
> > lehet, ha nem volt elég óvatos.:))
>
> Még ha arany tiszta darálóval kezdi is, nem csempészik bele semmit,
> akkor sincs lehetőségem végigtapogatni a húst, leszedni a mócsingokat,
> hártyákat, porcdarabokat és csontszilánkokat, amit otthon
> automatikusan megteszek.
> Nekem a halálom, ha valam félig megrágottat kell a számból
> kibányászni, pláne mondjuk ünnepi asztalnál.
>
> Üdv.: gyapo
>
>


More information about the Elektro-etc mailing list