[elektro-etc] Seb+cukor
charles hoss
charles.hoss at gmail.com
Sun Jun 30 23:32:42 CEST 2013
a barnulast hogy oldod meg ezzel ? az a szerves osszetevok oxidaciojanak
kovetkezmenye ha jol remlik .
bye
dexter
2013. június 30. 23:17 Kovács József írta, <kj at faldeko.hu>:
> lekvárba cukor... pazarlás....
>
> Addig kell főzni lassú tűzön a barackot/szilvát, amíg elég sűrű lesz.
>
> És akkor elég sűrű, ha egy kiskanálnyit kivéve,
> porcelán tányérra kirakva már nem ereszt víz gyűrűt
> maga köré a hűlés során...
>
> Ekkor kész az igazi, kajszi/szilva ízű gyümölcs lekvár.
> Ami nem fog sem barnulni az idők során, sem penészedni.
>
> Édes szájúak 1 kg nyers gyümölcshöz ~ 15 dkg cukrot adhatnak.
>
> Sütemény sütéshez viszont kell a cukrosabb lekvár.
> Ami 1 kg nyers gyümölcshöz ~30 dkg cukor.
>
> ---------
>
> A sok cukorral főzött lekvár könnyen penészedik, mert
> a víz igazából nincs kiűzve belőle, csak sziruppá van főzve
> a hozzáadott cukorral...
>
> Igazából az ilyen sok cukros izé nem is lekvár.
> Csak ízesített cukorszirup...
>
> Némelyek még ráadásul almapektines "befőző cukor"-ral
> vagy direktben adagolt almapektinnel is sűrítenek.
> Lekötve a vizet a pektinnel, hogy gyorsan sűrűsödjön a cucc...
>
>
> KJ
>
> 2013.06.30. 22:30 keltezéssel, k_tibor írta:
>
>> Nálunk lekvárfőzésnél fele szokott lenni a cukor, és a gyümölcsből még
>> párolog is a víz, de még így is előfordul, hogy penészes lesz
>> felbontás után.
>>
>> k_tibor
>>
>> Tuesday, June 25, 2013, 8:10:49 AM, gyapo wrote:
>>
>> g> Bodzaszörpnél alkalmazom a módszert. :) Valahol olvastam, hogy a cukor
>> g> 40 % fölött tartósít, és tényleg, nem kell bele semmi méreg és évekig
>> g> eláll, amíg meg nem iszom.
>>
>>
>>
>> -----
>> A(z) üzenetben nem található vírus.
>> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
>> Verzió: 2013.0.3345 / Vírus adatbázis: 3204/6451 - Kiadás dátuma:
>> 2013.06.30.
>>
>>
>>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list