[elektro-etc] Ha mar grill: hogyan kell halat grillezni?

elight at gmail.com elight at gmail.com
Fri Jun 28 12:28:51 CEST 2013


Át a Tecsós filézett lazac
már sajna eléggé megdrágult
a pénztárcánkhoz képest.
Ezért ritkán kerül a kosárunkba.
De szoktunk belőle szálkapörköltet főzni,
ha van éppen aprólék.
Az is nagyom finom,
csak többet kell piszmogni vele.
De fene a keszegének,
régen a Balatonnál is
rengeteg szálkáshalat betermeltünk.

Azt nem értem , hogy mostanában
miért szidják annyit a pangazust
a médiában..
Sajnos magyar kecsegére már nem anyyira telik
meg lápi pócra se , hiába dicsérik a főzőműsorokban.
( Egyébként azt meg lyasmit a szakácsokon kívül
csak természetvédők esznek,
mert az védett hal, védett területen. )



Üdv István


2013-06-28 12:13 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> Az úgy volt, hogy a gyermek állandóan finnyázza a halhúst, én meg úgy 
> gondoltam, csak kellene ennie, van benne sok hasznos dolog. Vasárnap 
> délután jutott eszembe, hogy a lazac hátha ízlene neki. Halról meg 
> egyből a Metro halpultja jut eszembe, így arra vettem az irányt. 
> Csakhogy zárás előtt fél órával már ki volt takarítva a halpult, eladó 
> sem volt, így megpróbáltuk jobb híján a mirelitet. Amin csodálkoztam, 
> hogy nem is olyan drága (2,5k/kg körül), szép szeletekre van vágva, jó 
> ízű, és meglepő módon itt nem az van, mint a többi fagyasztott halnál, 
> hogy kiolvasztod, és 60% víz marad utána, ebből szinte nem is jött 
> víz. Úgyhogy nettóban lehet hogy nem is drágább egy olcsó hekk, 
> pangasius vagy hasonló halnál.
>
>
> Gábor
>
>
> 2013.06.28. 11:55 keltezéssel, elight at gmail.com írta:
>> Jólvan NO!
>>
>> Megbocsátok. :-)
>>
>> Elvégre "ha ló nincs a szamár is..."
>>
>> Az éhség ellen pedig
>> még a káposztaleves is jó.
>> Szerencsére mindjár merik is ki ,
>> egy jó karéj friss kenyérrel
>> nekem nagyon is megteszi.
>> Utána meg cseresnyés mákos lepény
>> ma a módi.
>>    Hmm.
>>
>> Minden más tehát, egyenlőre feledve.
>>
>> Üdv István
>>
>>
>> 2013-06-28 11:35 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>>> Bocs, en vagyok a bunos, hogy ilyenkor kerdeztem. :)))
>>>
>>> Karoly
>>>
>>> -------- Original Message --------
>>>
>>>> És mindezt  ííííígy  l a z á n  ebéd előtt előadva  ?! ;-)
>>>>
>>>> MERÉNYLET !
>>>>
>>>> Üdv István
>>>>
>>>>
>>>> ui: Sajnos szájszélnyalós smilet
>>>> éppen nem találtam.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> 2013-06-28 11:06 keltezéssel, Acs Gabor írta:
>>>>> Pár napja sütöttem lazacsteak-et, nagyon finom volt. Annak olyan sűrű
>>>>> a szerkezete, hogy biztos könnyebb vele a szabadban is dolgozni. Az
>>>>> íze meg annyira jó, hogy semmilyen fűszert nem kapott a són kívül, 
>>>>> meg
>>>>> hogy szalonna zsírján sütöttem.
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> Gábor
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list