[elektro-etc] Ha mar grill: hogyan kell halat grillezni?
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Fri Jun 28 12:13:22 CEST 2013
Az úgy volt, hogy a gyermek állandóan finnyázza a halhúst, én meg úgy
gondoltam, csak kellene ennie, van benne sok hasznos dolog. Vasárnap
délután jutott eszembe, hogy a lazac hátha ízlene neki. Halról meg
egyből a Metro halpultja jut eszembe, így arra vettem az irányt.
Csakhogy zárás előtt fél órával már ki volt takarítva a halpult, eladó
sem volt, így megpróbáltuk jobb híján a mirelitet. Amin csodálkoztam,
hogy nem is olyan drága (2,5k/kg körül), szép szeletekre van vágva, jó
ízű, és meglepő módon itt nem az van, mint a többi fagyasztott halnál,
hogy kiolvasztod, és 60% víz marad utána, ebből szinte nem is jött víz.
Úgyhogy nettóban lehet hogy nem is drágább egy olcsó hekk, pangasius
vagy hasonló halnál.
Gábor
2013.06.28. 11:55 keltezéssel, elight at gmail.com írta:
> Jólvan NO!
>
> Megbocsátok. :-)
>
> Elvégre "ha ló nincs a szamár is..."
>
> Az éhség ellen pedig
> még a káposztaleves is jó.
> Szerencsére mindjár merik is ki ,
> egy jó karéj friss kenyérrel
> nekem nagyon is megteszi.
> Utána meg cseresnyés mákos lepény
> ma a módi.
> Hmm.
>
> Minden más tehát, egyenlőre feledve.
>
> Üdv István
>
>
> 2013-06-28 11:35 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>> Bocs, en vagyok a bunos, hogy ilyenkor kerdeztem. :)))
>>
>> Karoly
>>
>> -------- Original Message --------
>>
>>> És mindezt ííííígy l a z á n ebéd előtt előadva ?! ;-)
>>>
>>> MERÉNYLET !
>>>
>>> Üdv István
>>>
>>>
>>> ui: Sajnos szájszélnyalós smilet
>>> éppen nem találtam.
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> 2013-06-28 11:06 keltezéssel, Acs Gabor írta:
>>>> Pár napja sütöttem lazacsteak-et, nagyon finom volt. Annak olyan sűrű
>>>> a szerkezete, hogy biztos könnyebb vele a szabadban is dolgozni. Az
>>>> íze meg annyira jó, hogy semmilyen fűszert nem kapott a són kívül, meg
>>>> hogy szalonna zsírján sütöttem.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Gábor
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list