[elektro-etc] Ha mar grill: hogyan kell halat grillezni?
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Fri Jun 28 11:06:56 CEST 2013
Pár napja sütöttem lazacsteak-et, nagyon finom volt. Annak olyan sűrű a
szerkezete, hogy biztos könnyebb vele a szabadban is dolgozni. Az íze
meg annyira jó, hogy semmilyen fűszert nem kapott a són kívül, meg hogy
szalonna zsírján sütöttem.
Gábor
2013.06.28. 10:38 keltezéssel, Xorn írta:
> Alufóliában meg fog főni, abban nem sül.
>
> Kell hozzá tartó, mert ha megsült, könnyen szétesik és nem tudod sem
> forgatni, sem leszedni a rácsról. Belsejébe tehetsz citromot, kívül
> irdald be, kis olaj, fűszer stb., ez a haltól is függ.
>
> Gyorsan megsül, pár perc, úgyhogy inkább forgasd többször és gyakran.
> Lassú tűzön kell sütni, amikor már nem erős a parázs. Kolléga azt
> mondta még, hogy kisebb halakkal próbálkozz, pl. pisztráng tökéletes.
>
> Best regards,
> Andy
>
> 2013/6/28 Karoly Kovacs<koka55 at kabsi.at>:
>> A jovo heten vendegeink jonnek, koztuk egy valaki, aki nem eszik hust, csak
>> halat. Hust mar ezer eve grillezek, halat (halfilet) meg sosem sutottem.
>> Vannak jo (gyakorlati!!!) tippjeitek? Hofok? Mikor? (a tuz vegen, ill.
>> parazs elejen vagy mar amikor a parazs mar elegge "oreg") Miben? (pl. alu
>> foliaban, siman a racson, stb.?)
>>
>> Minden segitseget koszonok elore is! Esetleg jol hasznalhato link? (Gugliba
>> ne kuldjetek, oda magamtol is megyek, csak hat ott millio hozzaszolast
>> talalni, sokszor teljesen dilettansakat is...)
>>
>> Karoly
>>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list