[elektro-etc] Ha mar grill: hogyan kell halat grillezni?

Xorn toth.endre at gmail.com
Fri Jun 28 10:38:36 CEST 2013


Alufóliában meg fog főni, abban nem sül.

Kell hozzá tartó, mert ha megsült, könnyen szétesik és nem tudod sem
forgatni, sem leszedni a rácsról. Belsejébe tehetsz citromot, kívül
irdald be, kis olaj, fűszer stb., ez a haltól is függ.

Gyorsan megsül, pár perc, úgyhogy inkább forgasd többször és gyakran.
Lassú tűzön kell sütni, amikor már nem erős a parázs. Kolléga azt
mondta még, hogy kisebb halakkal próbálkozz, pl. pisztráng tökéletes.

Best regards,
Andy

2013/6/28 Karoly Kovacs <koka55 at kabsi.at>:
> A jovo heten vendegeink jonnek, koztuk egy valaki, aki nem eszik hust, csak
> halat. Hust mar ezer eve grillezek, halat (halfilet) meg sosem sutottem.
> Vannak jo (gyakorlati!!!) tippjeitek? Hofok? Mikor? (a tuz vegen, ill.
> parazs elejen vagy mar amikor a parazs mar elegge "oreg") Miben? (pl. alu
> foliaban, siman a racson, stb.?)
>
> Minden segitseget koszonok elore is! Esetleg jol hasznalhato link? (Gugliba
> ne kuldjetek, oda magamtol is megyek, csak hat ott millio hozzaszolast
> talalni, sokszor teljesen dilettansakat is...)
>
> Karoly
>



More information about the Elektro-etc mailing list