[elektro-etc] grillezés
Benedek I.
renyta at t-online.hu
Sun Jul 7 21:45:55 CEST 2013
Én csak kibicelek, nejem a gépész.:)
Barackot leforráz, héját lehúz, kimagoz. A húsát botmixerrel összetör,
fazékban főz, cukor 30-60 dkg között (barack és ízlés függvénye). Üveget
kiforráz (elég csak jól elmosva forró vízzel), lekvár habját leszed,
üvegekbe kitölt, tetejére "késhegynyi n. benzoát, vagy szalicil, üveget
lezár és fejre fordít, pár percig. Ennyi.
Jó étvágyat!
üdv: bi
ui: a szilván is túlvagyunk, most épp a meggy rotyog, szerintem éjjel
végzünk - ha besegítek.:)
----- Original Message -----
From: "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Sunday, July 07, 2013 9:33 PM
Subject: Re: [elektro-etc] grillezés
Igen, ez lenne a tuti megoldás, csak ezt meg nem csinálom :)
Mint annyi minden mást sem, épp most rúgtam össze a port a zasszonnyal,
mert elkezdett cseszegetni, hogy még ezt is meg kell csinálni, meg azt,
meg amazt, mintha nem lenne így is A0-ás a todo listám.
Amúgy mi a módszered, mennyi cukor megy a barackhoz, megy-e benzoát vagy
hasonló, üveget hogyan sterilizálod stb.?
Gábor
2013.07.07. 21:27 keltezéssel, Benedek I. írta:
> 4-500/kg.-ért megveszed a kajszit (és csak azt, nem mást!), otthon
> megfőzöd és az tényleg baracklekvár.
> Mi 2 napja tettük el, a maradékot (ami nem töltött meg egy üveget) már
> megettük, isteni volt!
>
> üdv: bi
>
> ----- Original Message ----- From: "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>
> To: <elektro-etc at tesla.hu>
> Sent: Sunday, July 07, 2013 9:13 PM
> Subject: Re: [elektro-etc] grillezés
>
>
> Elmondom mi lett a vége.
>
> Auchanban 4eFt-ért szuper vétel: rozsdamentes acélból kőr alapú edény,
> 36 centi az átmérője, 6 centi magas. Van két füle, amivel meg lehet
> fogni, de a lényeg, hogy van rajta 3 szem, és adnak hozzá láncot is,
> amivel a 3 lábú bográcsállványra simán fel lehetett akasztani, így nem
> kellett alá semmi rács, meg egyéb megoldás! Adnak hozzá egy rácsot is,
> ami a belsejébe illik, kb. 1 centi magas lábai vannak, így azon is lehet
> párolni, vagy zsírt lecsöpögtetni vagy valamit.
>
> A másik szuper felfedezésem az Auchanban. Akartam a BBQ szószba
> baracklekvárt tenni, de rendeset. Múltkor beszélgettünk, hogy minden
> lekvár pektines zselés trutyi, és tényleg, a legdrágábbak is. Kivéve
> egyet! Jó nagy üvegben adják, és a leírás szerint 100g lekvár
> készítéshez 200g gyümölcsöt használnak fel! Semmi más nincs benne, mint
> barack és cukor. Nem is olcsó, nem is drága, 1800/kiló. És az íze az
> tökéletes, olyan mint régen, már várom hogy palacsintába is teszteljük,
> mert rendes lekváros palacsintát már emberemlékezet óta nem tudtam enni.
> Reggel első dolgom volt vajas kenyérrel :)
>
> Persze amilyen szerencsém volt, épp az oldalas volt akciós ezen a
> hétvégén, mondtam is a zasszonynak, hogy na akkor most nem fogunk azt
> sütni. Mivel nem tudtam, hogy lesz-e edényem, az itthoni hús-készlet
> maradt is a fagyasztóban, így tarjával és dagadóval voltam kénytelen
> tesztelni a BBQ szószomat meg az új sütési módszert, de azért nem
> annyira bántam meg :)
>
>
> Gábor
>
>
> 2013.07.05. 15:00 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>> Attol fugg mennyit grillezel, nyilvan ha minden nap akkor tenyleg nem az,
>> de ha egy evben parszor akkor boven jo...nekem tetszik! :)
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list