[elektro-etc] grillezés

Acs Gabor levlista at e8e.eu
Sun Jul 7 21:13:59 CEST 2013


Elmondom mi lett a vége.

Auchanban 4eFt-ért szuper vétel: rozsdamentes acélból kőr alapú edény, 
36 centi az átmérője, 6 centi magas. Van két füle, amivel meg lehet 
fogni, de a lényeg, hogy van rajta 3 szem, és adnak hozzá láncot is, 
amivel a 3 lábú bográcsállványra simán fel lehetett akasztani, így nem 
kellett alá semmi rács, meg egyéb megoldás! Adnak hozzá egy rácsot is, 
ami a belsejébe illik, kb. 1 centi magas lábai vannak, így azon is lehet 
párolni, vagy zsírt lecsöpögtetni vagy valamit.

A másik szuper felfedezésem az Auchanban. Akartam a BBQ szószba 
baracklekvárt tenni, de rendeset. Múltkor beszélgettünk, hogy minden 
lekvár pektines zselés trutyi, és tényleg, a legdrágábbak is. Kivéve 
egyet! Jó nagy üvegben adják, és a leírás szerint 100g lekvár 
készítéshez 200g gyümölcsöt használnak fel! Semmi más nincs benne, mint 
barack és cukor. Nem is olcsó, nem is drága, 1800/kiló. És az íze az 
tökéletes, olyan mint régen, már várom hogy palacsintába is teszteljük, 
mert rendes lekváros palacsintát már emberemlékezet óta nem tudtam enni. 
Reggel első dolgom volt vajas kenyérrel :)

Persze amilyen szerencsém volt, épp az oldalas volt akciós ezen a 
hétvégén, mondtam is a zasszonynak, hogy na akkor most nem fogunk azt 
sütni. Mivel nem tudtam, hogy lesz-e edényem, az itthoni hús-készlet 
maradt is a fagyasztóban, így tarjával és dagadóval voltam kénytelen 
tesztelni a BBQ szószomat meg az új sütési módszert, de azért nem 
annyira bántam meg :)


Gábor


2013.07.05. 15:00 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
> Attol fugg mennyit grillezel, nyilvan ha minden nap akkor tenyleg nem az,
> de ha egy evben parszor akkor boven jo...nekem tetszik! :)
>



More information about the Elektro-etc mailing list