[elektro-etc] Ez most hogy? (Szalicil)
Milleschich. János
milejani at invitel.hu
Thu Aug 22 20:55:48 CEST 2013
Szia István!
----- Original Message -----
From: "Benedek I." <renyta at t-online.hu>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Thursday, August 22, 2013 6:38 PM
Subject: Re: [elektro-etc] Ez most hogy? (Szalicil)
> Szia János!
>
> Nem szokott nyúlós lenni, ha nem hagyjuk túlérni. Ãltalában 2-3 napig van
> kint a napfényen, aztán leszűrjük a fűszereket és az apró uszadékokat és
> kisebb üvegekben tároljuk a hűtÅben, ahogy Karcsi is Ãrta. A késÅ Åszi
> eresztésbÅl (ez már lassabban készül, általában 5-6 napig és éjszakára
> bevisszük a lakásba) még télire is elteszünk a pincében, az idén még
> februárban is ettük. Nem volt puha. A puhát én sem szeretem, de az sem jó,
> ha nyers-kemény, szóval a félkemény az igazi (ebben az esetben).:)
> Kenyér nélkül még nem próbáltuk, szerintem az igazi kovászos uborka nem
> lehet az igazi, kovász nélkül.
Most megfogtál, mert én még nem próbáltam 2 hónapig sem, nem hogy februárig.
Akkor Te nyertél. :-)
Ahogy K. Jóska is Ãrta, én is úgy gondolom, hogy az a lényeg, hogy jó
irányba induljon el az erjedés.
Eddig még nem volt gondom ezzel, több éve Ãgy csinálom.
Az is lehet, hogy mákom van ?!
( ja nem, koviubim van )
Viszont vasárnap ittam egy kis mákpáleszt, ( vagy inkább likÅrt )
Jó Ãze volt.
Ãdv!
János
__________ ESET Endpoint Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 8717 (20130822) __________
Az üzenetet az ESET Endpoint Antivirus ellenõrizte.
http://www.eset.hu
More information about the Elektro-etc
mailing list