[elektro-etc] Ez most hogy? (Szalicil)

Milleschich. János milejani at invitel.hu
Thu Aug 22 20:55:48 CEST 2013


Szia István!
----- Original Message ----- 
From: "Benedek I." <renyta at t-online.hu>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Thursday, August 22, 2013 6:38 PM
Subject: Re: [elektro-etc] Ez most hogy? (Szalicil)


> Szia János!
>
> Nem szokott nyúlós lenni, ha nem hagyjuk túlérni. Általában 2-3 napig van 
> kint a napfényen, aztán leszűrjük a fűszereket és az apró uszadékokat és 
> kisebb üvegekben tároljuk a hűtőben, ahogy Karcsi is írta. A késő őszi 
> eresztésből (ez már lassabban készül, általában 5-6 napig és éjszakára 
> bevisszük a lakásba) még télire is elteszünk a pincében, az idén még 
> februárban is ettük. Nem volt puha. A puhát én sem szeretem, de az sem jó, 
> ha nyers-kemény, szóval a félkemény az igazi (ebben az esetben).:)
> Kenyér nélkül még nem próbáltuk, szerintem az igazi kovászos uborka nem 
> lehet az igazi, kovász nélkül.

Most megfogtál, mert én még nem próbáltam 2 hónapig sem, nem hogy februárig.
Akkor Te nyertél. :-)

Ahogy K. Jóska is írta, én is úgy gondolom, hogy az a lényeg, hogy jó 
irányba induljon el az erjedés.
Eddig még nem volt gondom ezzel, több éve így csinálom.
Az is lehet, hogy mákom van ?!
( ja nem, koviubim van )

Viszont vasárnap ittam egy kis mákpáleszt, ( vagy inkább likőrt )
Jó íze volt.

Üdv!

János 


__________ ESET Endpoint Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 8717 (20130822) __________

Az üzenetet az ESET Endpoint Antivirus ellenõrizte.

http://www.eset.hu





More information about the Elektro-etc mailing list