[elektro-etc] Ez most hogy? (Szalicil)
Benedek I.
renyta at t-online.hu
Thu Aug 22 18:38:30 CEST 2013
Szia János!
Nem szokott nyúlós lenni, ha nem hagyjuk túlérni. Általában 2-3 napig van
kint a napfényen, aztán leszűrjük a fűszereket és az apró uszadékokat és
kisebb üvegekben tároljuk a hűtőben, ahogy Karcsi is írta. A késő őszi
eresztésből (ez már lassabban készül, általában 5-6 napig és éjszakára
bevisszük a lakásba) még télire is elteszünk a pincében, az idén még
februárban is ettük. Nem volt puha. A puhát én sem szeretem, de az sem jó,
ha nyers-kemény, szóval a félkemény az igazi (ebben az esetben).:)
Kenyér nélkül még nem próbáltuk, szerintem az igazi kovászos uborka nem
lehet az igazi, kovász nélkül.
Üdv: bi
Milleschich. János wrote:
> Szia István!
>
> ----- Original Message -----
> From: "Benedek I." <renyta at t-online.hu>
> To: <elektro-etc at tesla.hu>
> Sent: Wednesday, August 21, 2013 6:54 PM
> Subject: Re: [elektro-etc] Ez most hogy? (Szalicil)
>
>
>>
>> Vegyük csak az egyszerű kovászos uborkát. Semmi tartósító, sőt! Egy
>> fél szelet kenyér kell a tetejére, fűszerek, aztán ki a napra. Pár
>> nap múlva leszűröd, kisebb üvegekbe teszed és a pinyóban eláll jövő
>> tavaszig.
>
> Én már évek óta nem teszek kenyeret a kovászos uborkába.
> Azóta nem puhul meg, mindig ropogós marad.
> Próbáld ki egy üvegnél!
>
> A többi belevaló ( kapor, só, fokhagyma stb..). ugyan úgy kell bele,
> és minden más is ugyan úgy történik, csak a kenyér nem kell.
>
> Üdv!
>
> János..
>
>
> __________ ESET Endpoint Antivirus - Vrusdefincis adatbzis: 8716
> (20130822) __________
> Az zenetet az ESET Endpoint Antivirus ellenrizte.
>
> http://www.eset.hu
More information about the Elektro-etc
mailing list