[elektro-etc] Két kérdés /cuki
Szondi
szondilaszlo at gmail.com
Mon Sep 17 21:02:26 CEST 2012
Szia !
2012.09.17. 20:28 keltezéssel, Vajk Fekete írta:
> a nyaron Agardon (vagy Velencen?) ettem olyan puncs fagyit, hogy az tuti
> rum-bol volt. nem rumaroma illata volt, hanem rendesen benne volt az
> alkohol is.
> Vajk
>
Úgy tudom, hogy az aroma is alkohol alapanyagú, de semeddig nem tart
némi szeszt keverni hozzá.
De egyébként nem költség az alap puncsba belecsorgatni 2 dl jobb rumot sem.
Ha baromi jó fagyit kotyvaszt a cukrász össze (tehát minden minőségi és
drága anyag benne van, semmi sumák) akkor is több mint 100% a haszon
rajta. Ha nem porból csinálná, akkor az életben nem tudna két egyforma
keverést összehozni, ráadásul csak macerája lenne tojással, meg az
idénygyümölcsökkel is.
A fagyipor forgalmazás egy kisebb maf fia, sok lehetőség nincs. Az
alapanyag kemény (élelmiszer) engedélyekhez kötött, és azt csak a nagyok
tudják megszerezni. (ha jól tudom, max 1-2 forgalmazó van mindössze)
Csak úgy összepancsolni valamit, nem túl eredményes, aztán egy-két
laborvizsgálat, és meszeltek a működési engedélynek, mert tuti találnak
valamit. (valójában bármiből bármilyen bacit ki tudnak tenyészteni,
mindössze némi "ösztöke" kell hozzá) Az, hogy az alapot ezzel-azzal
megbolondítják, az egy másik történet. Nyilván versenyekre megy az
egyéni kutyulás, de egy fagyizóban (vödörszám) egy ilyen megoldás nem
játszik.
Egyébként pedig az érzékszerveket úgy át lehet verni, hogy meg se fordul
a fejedben, hogy át vagy b at szva. :)
Üdv.:
Anonymus
More information about the Elektro-etc
mailing list