[elektro-etc] Két kérdés /cuki

Kovács József kj at faldeko.hu
Mon Sep 17 20:26:12 CEST 2012



2012.09.17. 16:52 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> Amíg nem jártál ezeknél a cégeknél, fogalmad sincs, milyenek ezek a
> fagyik. Mivel majdnem mindenhol ezeket a porfagyikat kapni, a többség
> azt hiszi, hogy a fagyi az hideg, édes, és van valamilyen színe, meg
> ízesítése.
> A Várinál csupa díjnyertes fagyi, kint vannak a falakon a díjak,
> oklevelek, melyik fagyi milyen nemzetközi versenyen milyen helyezést ért
> el. Azt nem lehet porfagyival megnyerni. Veszel mondjuk egy zserbó, vagy
> zacher fagyit, és a gombócod fele ténylegesen olyan sütiből van. Ezt
> porból nem lehet megcsinálni.

Nézz meg egy nagyker listát, ott
lesz benne a zserbó és zacher adalék is :-)

> A gyümölcsfagyi csupa gyümölcs, az
meg a fagyasztott-cukrozott-adalékozott
valóban minőségu gyümölcsvelő is...

> alapanyag biotej, nyírfacukor, meg ilyenek. Szerinted a céklafagyihoz
> hol szerzik be a port?

A nagykerben...

> Itt a legdrágább évek óta a fagyi, idén 260Ft volt egy gombóc. Mégis
> olyan sor áll, hogy nem tudsz úgy odamenni, ne kelljen jónéhány percet
> szobroznod a fagyidért.

> A Fragola meg ezt állítja magáról a FB oldalán:
> "Fagylaltjainkhoz édesítő...
> szerként szőlőcukrot használunk.
> A végeredményként kapott selymes és könnyű desszertfagylalt 60% friss,
> vagy fagyasztott gyümölcsöt, krémfagylaltok esetében tömény, 80-100%-os
> (aromák és porok nélküli) sűrítményeket tartalmaz. Amellett, hogy a
> klasszikus ízeket a legmagasabb színvonalon kreáljuk meg, célul tűztük
> magunk elé, hogy egészen új, saját kreációkkal is elkápráztassuk a
> közönséget. Ilyenek a rövid idő alatt fogalommá vált pisztácia,
> gorgonzola, gyömbér, vagy csokoládé fondente fagylaltunk.
> "
>
> Erdősék Budaörsről hozzák a cuccot, ha por lenne, nyugodtan
> megkeverhetnék ott helyben is. De melyik olasz gyártó készít
> vaníliáskarika fagyiport?

A por ...csak az alapléhez kell, annak MÉG nincs íze
és nincsenek benne a gyümölcsök, vagy süti darabok, stb.

De, ezek valójában MIND nagykerben vásárolt gyári cuccok.
A cukrász az ÍZLÉSÉT és TUDÁSÁT adja hozzá a bekeveréskor.

Senki nem fog kínlódni a nem gyári alapanyagokkal,
mert szétszívatja magát az ÁNTSZ felé és gazdaságilag is.

Ettől ezek még tényleg finom és művészi alkotások.
De, a modern ipar cuccai nélkül NEM léteznének.
Ahogy nem is léteztek korábban...

KJ

> Gábor



More information about the Elektro-etc mailing list