[elektro-etc] Két kérdés /cuki

Kovács József kj at faldeko.hu
Mon Sep 17 16:23:46 CEST 2012


Ezek is porból dolgoznak ...100%
Mamár senki nem szarakodik a "házi" alaplével,
mert munkás, SZAKEMBER kell hozzá és
nyűgös miatt az ÁNTSZ is...

Csak a jobbak nem az olcsó alapport használják vízzel, hanem
rászánnak adagonként még 20-25 Ft-t a jobb alapporra,
a tejre-tejszínre és az egyéni ízesítőkre....

Aztán kiírják, hogy "kézműves fagylalt".

------------

Ma már a különböző igényeknek megfelelően nagyon sokféle alappor közül 
van lehetősége választani a fagylaltkészítőknek.
Az 1 l folyadékhoz adható 50 g-os, 100 g-os, sőt 150 g-os alapporok mást 
és mást tudnak.

Minél magasabb az előírt adagolás, annál jobb minőségű a végtermék, 
hiszen egy 50 g-os alapporhoz még egyéb cukrokat, 
szárazanyagtartalom-növelőket kell adagolni azért, hogy igazán finom 
legyen a termékünk, nagyobb a hibalehetőség a méréseknél.
A nagyobb adagolású alapporokban többféle stabilizátort, emulgeálót, és 
egyéb anyagot tudnak eloszlatni ahhoz, hogy tökéletes fagylaltot kaphassunk.

  Ma már a magukra valamit is adó magyar fagylaltkészítők általában 
50-es alapokkal dolgoznak.
A kiemelkedő minőségre törekvő kollégák pedig már egyre többen 
választják az Olaszországban általánosan elterjedt 100-as alapokat is.

Sőt, Olaszország piacvezető fagylaltalap-gyártója,
az Aromitalia biztosítja a magyar piacon is a folyamatos fejlődés,
a továbblépés lehetőségét – kívánságra akár csúcsminőségű 150-es 
alapokat is szállít vevőinek.

Attól pedig nem kell tartanunk, hogy a magas adagolású alapporokkal 
esetleg egyforma („egyen-”) fagylaltok készülnének a különböző 
üzletekben, hiszen a különböző technológiai adottságok, a hozzáadott 
anyagok és nem utolsósorban a fagylaltkészítő ízlése egyedivé varázsol 
minden kézműves fagylaltot, így elképzelhetetlen két különböző üzletben 
azonos fagylaltokkal találkozni.
------

KJ



2012.09.17. 14:10 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> Most csak eszembe jutott, hogy az elmúlt napokban sikerült letesztelnem
> két sokat dicsért fagyizót, tényleg nagyon finomak. Ajánlanám
> figyelmetekbe, bár a tölcsért itt is a pénzezős ember fogja, úgyhogy én
> nem sokat fogok ezekhez járni, de lehet kis tálkába is kérni. Számomra
> abszzolút új volt a Gorgonzola és a Camambert fagyi, de a csoki fondant,
> vagy a levendulás citrom se semmi. Vagy mondjuk a mazsolás krémtúró, meg
> a vaníliáskarika fagyi.
>
> Egyik a belvárosban, a Nagymező utca 7.-ben (Oktogonhoz közel) a Fragola.
> Másik az Etele tér 3-ban (Kelenföldi pu.-nál) az Erdős és Fiai.
> Mindegyik saját készítésű, mesterséges anyagok nélküli fagyi.
>
> Gábor
>
>
> 2012.09.17. 13:54 keltezéssel, Milleschich. János írta:
>>
>> ----- Original Message ----- From: "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>
>> To: <elektro-etc at tesla.hu>
>> Sent: Monday, September 17, 2012 1:25 PM
>> Subject: Re: [elektro-etc] Két kérdés
>>
>>
>>>  Megkóstoltam, érezni lehet már az állagán, ahogy rágod, hogy tocsog
>>> a zsírtól. A rányomtatott táblázat szerint 30% a zsírtartalma, és 25%
>>> cukor. A zsír az úgynevezett hidrogenizált növényi zsiradék. A
>>> zsírtartalmon belül a telített zsírok aránya olyan magas,
>>
>> Lehet, hogy valami túlélő kekszet vett a  zasszony.
>> Ha odaadod egy  "serpának", egy hétig a hátán tarthatod a málhát, le
>> sem kell venni éjszakára sem, amilyen takarékosan bánnak az
>> enerdzsivel. :-)
>> Vagy célzásnak gondolta, jó lesz körülnézned. :-)
>>
>>> Namost akkor ezeknek a termelése mivel magyarázható, a gyártók
>>> tudatlanságával, vagy lelkiismeretlenségével? Illetve ha a nép egy
>>> jelentős része ebbe nem gondol bele, de ízlik neki és van rá igénye,
>>> akkor helyes ezt eladni nekik?
>>
>> Nem tudom Gábor.
>> Talán az is lehet, hogy valamelyik konkurens cég csinált egy ilyet,
>> tett bele jó ízesítőt, ízfokozót, és vették mint a cukrot.
>> Látta a nyereség nagy rajta, nem akart lemaradni, ő is megcsinálta,
>> csak 3% százalékkal több növényi zsirral, és így tovább.
>> Felküzdötték a végén 30%-ra. :-(
>> Csak ritkán nézem meg a címkéket, de most hogy mondod, van a Lidl-ben
>> egy keksz, vagy inkább linzer, karika formájú, nagyon szeretem, teával
>> meg különösen finomnak tartom. A doboza szokott egy picit zsíros lenni
>> belülről, lehet, hogy abban is van rengeteg ?!
>> Legközelebb megnézem, de ettől függetlenül veszek megint legközelebb,
>> mert számomra finom.
>>
>>
>>> Akkor miért nem lehet Heroint kapni a lidiben?
>>
>> Mert biztosan rászoknál, aztán a meló meg maradna egy helyben,
>> "kiccálád" meg éhezne a drogos apja miatt. :-)
>>
>> Üdv!
>> János.
>>
>
>
>
> -----
> A(z)  üzenetben nem található vírus.
> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
> Verzió: 2012.0.2221 / Vírus adatbázis: 2437/5272 - Kiadás dátuma:
> 2012.09.16.
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list