[elektro-etc] Két kérdés

Acs Gabor levlista at e8e.eu
Mon Sep 17 14:03:09 CEST 2012


Egyik kedvenc sonkaösszetevőm az izolált haemoglobin. Hmm, összefut a 
nyál a számban, ha csak rágondolok!


Gábor


2012.09.17. 13:59 keltezéssel, Xorn írta:
> Konkrétan a kötözött sonkánál ez nincs annyi, mert abban van bőr és
> zsír is bőven (ezek aránya max. 40% lehet, ha jól emlékszem a cikkre,
> plusz páclé, plusz olyan "fehérje", amit mi nem neveznénk húsnak).
>
> Best regards,
> Andy
>
> 2012/9/17 Acs Gabor<levlista at e8e.eu>:
>> Nekem is 70-80% közötti páclé arány rémlik a gépsonkáknál.
>>
>>
>> Gábor
>>
>>
>> 2012.09.17. 12:53 keltezéssel, Xorn írta:
>>> Érdekes volt a Malajkaraj blog levezetése arról, hogy mi is az, hogy
>>> húsvéti sonka. Konkrétan a gyorspácolt, kötözött sonkát elemezte ki,
>>> hogy az élelmiszeripari szabvány szerint mennyi kell legyen benne az,
>>> amit te meg én ránézésre húsnak neveznénk. Az érték igen meglepő:
>>> 12%!!!
>>>
>>> A többi meg olyasmi, ami nekünk ugyan nem hús, de a szabvány
>>> megengedi, hogy beletegyék a húsvéti kötözött "sonkába" adott
>>> százalékban... (Gugli felhozza találatban a cikket, de már nincs ott
>>> az oldalon, 2009-es írás amúgy.)
>>>
>>> Best regards,
>>> Andy
>>>
>>> 2012/9/17 Acs Gabor<levlista at e8e.eu>:
>>>> Szia János,
>>>>
>>>> Sőt, úgy emlékszem Dexter világosított fel annak idején valami olyan
>>>> táppal
>>>> kapcsolatban, amitől gélesedik az állat vére a szöveteiben, hogy még azt
>>>> is
>>>> megvegyük.
>>>> Tényleg így van, ahogy írod, hogy nem lehet már lepirítani a húst.
>>>> Illetve a
>>>> sütés végre alig marad belőle valami. Azért ez is a kapitalizmus egy
>>>> érdekes
>>>> hajtása, a profit érdekében bármit lehet, amit nem tilos. Úgyhogy ahogy
>>>> bevezették a készítményeken a kis címkét, ahol fel kell tüntetni az
>>>> összetevőket, előírhatnák a víztartalom kiírásának kötelezettségét
>>>> (néhány
>>>> gépsonkára ráírják, páclé néven, egész meglepő százalékokat lehet
>>>> olvasni),
>>>> illetve hozhatnának szabályt, ahogy van gyümölcslé, gyümölcsital,
>>>> előírhatnák hogy valami más neve legyen mondjuk 5% víztartalom feletti
>>>> húsoknak. Aztán aki akarja, veheti a hígat, a másik meg megfizetheti a
>>>> 'töményet'.
>>>>
>>>> Egyre több embertől hallom, hogy beülnek az autóba, és valami tanára
>>>> mennek
>>>> húst vásárolni, lehet hogy érdemes lenne.
>>>>
>>>> Gábor
>>>>
>>>>
>>>> 2012.09.17. 12:18 keltezéssel, Milleschich. János írta:
>>>>> Szia Gábor!
>>>>>
>>>>> ----- Original Message ----- From: "Acs Gabor"<levlista at e8e.eu>
>>>>> To:<elektro-etc at tesla.hu>
>>>>> Sent: Monday, September 17, 2012 11:15 AM
>>>>> Subject: Re: [elektro-etc] Két kérdés
>>>>>
>>>>>
>>>>>> Na ilyen téren csodát láttam mostanában többször is pulyka és csirke
>>>>>> sütésnél. Megkérgesítettem ahogy kell, aztán pár perc múlva vagy egy
>>>>>> bögrényi víz lett a hús alatt, a semmiből.
>>>>>
>>>>>> Gábor
>>>>>
>>>>> Nem a semmiből jön az a víz, bele van az csinálva rendesen a
>>>>> "gyártásnál"
>>>>> :-(
>>>>> És ez sajnos minden állatfajra igaz, ha nem otthon tartod szabad
>>>>> tartásban.
>>>>> A hajdan volt jó maszek hentescégek is ráálltak a felfújt, tápos húsok
>>>>> felvásárlására.
>>>>> Így több a haszon, a vevő meg egy darabig, még lendületből ott vásárol.
>>>>>
>>>>> Évek óta nem tudok egy jó pörköltet csinálni ( bolti húsból ), mert nem
>>>>> lehet megpörkölni.
>>>>> Csak fő a saját levében.
>>>>> Egy jó sportos kakascombnak nincs párja, amelyik még reggel hajkurászta
>>>>> a
>>>>> tyúkokat. :-)
>>>>> "Na, az a valami"
>>>>>
>>>>> Üdv!
>>>>> János.
>>>>>
>



More information about the Elektro-etc mailing list