[elektro-etc] Két kérdés
Milleschich. János
milejani at invitel.hu
Mon Sep 17 13:13:09 CEST 2012
Szia Gábor!
----- Original Message -----
From: "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Monday, September 17, 2012 12:43 PM
Subject: Re: [elektro-etc] Két kérdés
Igen, biztosan lehetne ilyet csinálni.
Már évek óta nem veszek gyorspácolt füstölt dolgokat, mert a són és az
egyenízen kívül nem is érzek rajta semmit.
Ez különösen akkor észrevehető, ha egyszerre eszel hagyományosan füstölt és
gyorspácolt kaját.
Ha nem látná az ember, hogy a gyorspácolt is pl. sonka, vakon kellene
tesztelni, nem is tudná a rendes sonka után, hogy mit eszik.
( igaz, amint írtad, meg lehet szokni, és akkor felismeri )
A tarja, vagy sonka közti különbségről már ne is beszéljünk, mert nincs
közte, pedig ......
A legtöbb ilyen kajában a hús csak mutatóban szerepel, mert fehérjetartalmat
írnak elő, az pedig nem biztos hogy hús.
( ipri szalonna, szalonnabőr stb... ami %-osan biztosan ki is adja az előírt
fehérjét )
Az előbb említett gépsonka is pl formában készül, és nem az alakja miatt.
Láttam ilyen gyártást, nagyon neves cégnél is.
Van is valami mondás erre a hentesek között, hogy egy vágóhídról csak a
patkó és a patkószög kerül a szemétbe.
( nem tudom pontosan idézni, de a lényege ez )
> Az a másik baj szerintem, hogy ha az ember megszokja mondjuk Egyre több
> embertől hallom, hogy beülnek az autóba, és valami tanára mennek húst
> vásárolni, lehet hogy érdemes lenne.
Csak akkor érdemes ilyet megtenni, ha a gazdának van saját területe, és ott
termeli meg a kukoricát.
Mert ha csak óljai vannak, akkor biztosan tápot és mindenféle adalékokat is
használ.
Mondjuk indító és malactáp még elmegy, mert azt úgyis kinövi télre. :-)
Aztán nyáron lehet nekik adni a sok zöldet, csalánt stb... az meg majd mind
gyógynövény.
( ha időnként elkapnak egy - egy óvatlan csirkét, az sem rontja a hús
minőségét :-)
Ha tehén is van, akkor meg lesz savó is és így tovább.
Üdv!
János
2012.09.17. 12:18 keltezéssel, Milleschich. János írta:
> Szia Gábor!
>
> ----- Original Message ----- From: "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>
> To: <elektro-etc at tesla.hu>
> Sent: Monday, September 17, 2012 11:15 AM
> Subject: Re: [elektro-etc] Két kérdés
>
>
>> Na ilyen téren csodát láttam mostanában többször is pulyka és csirke
>> sütésnél. Megkérgesítettem ahogy kell, aztán pár perc múlva vagy egy
>> bögrényi víz lett a hús alatt, a semmiből.
>
>> Gábor
>
> Nem a semmiből jön az a víz, bele van az csinálva rendesen a "gyártásnál"
> :-(
> És ez sajnos minden állatfajra igaz, ha nem otthon tartod szabad
> tartásban.
> A hajdan volt jó maszek hentescégek is ráálltak a felfújt, tápos húsok
> felvásárlására.
> Így több a haszon, a vevő meg egy darabig, még lendületből ott vásárol.
>
> Évek óta nem tudok egy jó pörköltet csinálni ( bolti húsból ), mert nem
> lehet megpörkölni.
> Csak fő a saját levében.
> Egy jó sportos kakascombnak nincs párja, amelyik még reggel hajkurászta a
> tyúkokat. :-)
> "Na, az a valami"
>
> Üdv!
> János.
>
__________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 7472 (20120912)
__________
Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.
http://www.eset.hu
More information about the Elektro-etc
mailing list