[elektro-etc] hemoglobin
vajk fekete
halaloszto at yahoo.co.uk
Mon Mar 5 15:50:59 CET 2012
ezt mindenkeppen kiprobaljuk, a juhturot is szeretjuk, de a marvanysajtot is.
szoktunk pizzat csinalni, arra is nagyon jo feltetnek, szetcincalva vekonyan, es ra egy tukortojas.
vajk
________________________________
From: Acs Gabor <agabor at electrodesign.hu>
To: elektro-etc at tesla.hu
Sent: Monday, 5 March 2012, 15:42
Subject: Re: [elektro-etc] hemoglobin
Ez egy egyszerű pogácsarecept, csak most nem juhtúrót raktunk bele,
hanem márványsajtot és sima túrót. ez olcsóbb mint a juhtúró, de
legalább olyan finom. Azzal kísérletezem még mostanában a sütéseknél,
hogy meddig lehet lemenni a zsírtartalommal, hogy minél kevésbé legyen
káros, de azért finom maradjon. így ez a pogácsa nem zsíros, ha valaki
úgy szereti, tegyen bele több zsírt!
Ebbe a pogácsába több kéksajt még jobb lenne, csak itthon nem mindenki
szereti. Úgyhogy 20 deka nyugodtan.
A komponensek voltak:
10dkg kéksajt
0,5kg tehéntúró
5dkg élesztő+0,5dl tej+1tk cukor
800g liszt
1pohár tejföl(175g)
15g só
10dkg libazsír
3 egész tojás
Lusta voltunk leszórni sajttal a tetejét, de az még jó lenne rá.
Esetleg a tésztába még egy főtt krumpli is elférne...
Ha valaki utángyártaná, várom a tapasztalatokat!
Az almáspite mod is saját ötlet, bekevertünk egy üveg magozott
meggybefőttet az almatöltelékbe, nagyon kellemes lett tőle! Szoktuk
linzertésztával és kelttésztával is készíteni.
Mivel elegem lett a bolti szemétből, igyekszem könnyen készíthető, de jó
minőségű kajákat kitalálni. Így lett múltkor felvágott helyett
sertéscomb és csirkemáj felhasználásával húspástétom. Egy egész vödörnyi
készült belőle, de nem volt ideje megromlani :)
Múltkor a fagyasztott paprikásszalámit véletlenül sokáig hagytam a
mikróban, és akkor megláttam, mennyi zsír van ezekbe bekódolva.
Meghatározó élmény volt a táplálkozásom jövőjére nézve.
Gábor
2012.03.05. 15:03 keltezéssel, vajk fekete írta:
> keksajtos pogacsa erdekel!!!!!
>
>
> ________________________________
> From: Acs Gabor<agabor at electrodesign.hu>
> To: elektro-etc at tesla.hu
> Sent: Monday, 5 March 2012, 14:27
> Subject: Re: [elektro-etc] hemoglobin
>
> Ez egy érdekes kérdés, mert szombaton felfedeztünk egy nagyon szuper
> cukrászdát Nagymaroson, viszont vasárnapra már be volt tervezve itthon a
> meggyes-almás pite, viszont az új találmányomhoz, a kéksajtos pogácsához
> is már megvolt az összes komponens, így nem volt más választásunk....
> szóval durva volt ez a hétvége :)
>
>
> Gábor
>
> 2012.03.05. 14:21 keltezéssel, charles hoss írta:
>> jhidvegi<jhidvegi at gmail.com> írta (2012. március 5. 13:20):
>>> charles hoss wrote:
>>>> nem all be nehany ora alatt . A glikalt hemoglobinszint az elmult
>>>> harminc nap atlagos vercukorszintjenek fuggvenye.
>>> Nna ez úgy van, hogy azonnal cukrozódik, ha magas a cukorszint, de rövid
>>> ideig még reverzibilis a dolog. De ha valaki - akár egészséges ember is -
>>> mondjuk órákon át zabál úgy, hogy mondjuk 5-6 órán át egyfolytában 10
>>> fölötti a cukra, akkor az ilyen módosult hemoglobinok irreverzibilisen
>>> olyanok maradnak. Egészen addig, míg az élettartamuk van, és ki nem ürülnek.
>>> Ez minimum 6 hét.
>> ezt szerintem felreerted , de semmi problema . nekem nem ezt
>> tanitottak - de lehet hogy rosszul .
>>
>> bye
>> dexter
>>
>>
>> _____________ NOD32 6930 (20120301) Információ _____________
>>
>> Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
>> http://www.nod32.hu
>>
>>
>>
> _____________ NOD32 6930 (20120301) Információ _____________
>
> Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
> http://www.nod32.hu
>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list