[elektro-etc] keleti es nyugati Milka
Kovács József
kj at faldeko.hu
Tue Feb 28 16:11:18 CET 2012
2012.02.28. 15:25 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
> Hat, ha Te tejipari szakember (is) vagy, akkor meghajlok elotted...
Nem vagyok, csak a tanyai-konyhai tapasztalatimat is használva,
igyexem logikusan gondolkodni, mint afféle mérnök ember.
Matematikusi szinten persze, nem megy... tehát tévedhetek is.
KJ
> Karoly
>
>
>>
>>
>> 2012.02.28. 15:21 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>>> Joska!
>>>
>>> Amit irtam, az idezet volt, gondolom, szakemberek irtak.
>>
>> Hát, nem... ezek szerint.
>>
>>> Karoly
>>>
>>>
>>>>
>>>>
>>>> 2012.02.28. 13:00 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>>>>> "Az aludttej szobahőmérsékleten, külső beavatkozás nélkül a
>>>>> tejsavbaktériumok hatására megalvadó nyers tej."
>>>>
>>>> Logikusan gondolkodva...
>>>>
>>>> A tej fejéskor steril!
>>>>
>>>> Ergo: csakis környezetből kerülhet bele a lactobacillus.
>>>> Azaz, gyakorlatilag a levegőből :-)
>>>> Elmosott edények és kéz esetén...
>>>>
>>>> KJ
>>>>
>>>>
>>>>> Karoly
>>>>>
>>>>>
>>>>>> Kovács József wrote:
>>>>>>>> Nekem mindegy, hogy kefír, joghurt vagy natúr aludtej. :)
>>>>>>>
>>>>>>> joghurt >> tenyésztett baktériumos erjesztés
>>>>>>>
>>>>>>> kefír >> tenyészett gombás erjesztés
>>>>>>>
>>>>>>> aludttej >> a levegőben található baktériumok erjesztik
>>>>>>
>>>>>> Az előző kettőt elhiszem, az utóbbit nem.
>>>>>>
>>>>>> hjozsi
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list