[elektro-etc] keleti es nyugati Milka
Milleschich. János
milejani at invitel.hu
Tue Feb 28 12:15:54 CET 2012
Szia Vajk!
----- Original Message -----
From: "vajk fekete" <halaloszto at yahoo.co.uk>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Tuesday, February 28, 2012 11:41 AM
Subject: Re: [elektro-etc] keleti es nyugati Milka
> 1. a bocibol marha nehez kinyerni a tejet, annak ugyanis csak a gyomraban
> van.
> 2. volt a tesztben igazi tej is? mert ha nem, akkor max azt tudod
> tesztelni, hogy neked melyik tetszik, nem azt hogy melyik hasonlit az
> igazira.
> vajk a kotekedos
1. Persze tudom, hogy legtöbbször a borjót nevezik bocinak, és annak tényleg
nincs teje. :-)
( de szokták a tehénre is használni a bocit )
2. Falusi versenyző lévén fejtem tehenet, ittam ilyen tejet, és most is ezt
iszom.
Túró, tejföl, tejszín, ( belőle a vaj is ) csak tiszta forrásból.
Azért is írtam, hogy hagytam a tejet megalvadni is, és úgy is megnéztem,
hogy mi az ábra.
Volt amikor nem jutottam hozzá rendes tejhez, és akkor próbálkoztam
ilyesmikkel.
Vannak tejek ( most nem akarok antireklámot csinálni egyiknek sem ) semmiben
nem hasonlítanak a rendes tejhez.
( íz, illat, alvadóképesség stb...-re gondolok )
Ugyan ez igaz a tejfölökre is. Csak egy kiskanál kell hozzá, vagy ujjheggyel
belenyúlszi, és ordít a különbség.
Nem beszéltem akkor még az ízéről.
Tudom veszélyes dolog is lehet, amit most írok, de nem baj:
Forralás nélkül szeretem a mai napig, igen, lehet az ember ettől akár beteg
is, de a jól karbantartott, ellenőrzött állományból származó anyagnál ennek
nagyon kicsi az esélye.
Az persze alap, hogy az ember régi, hozzáértő gazdától vegye a tejet, ne
pedig hobbitehenésztől. :-)
Már sokszor megfogadtam, hogy egyszer felforralom az agyik adagot, mert ki
is van írva a cimboránál, hogy fel kell forralni fogyasztás előtt, de tudod
ez olyan, mint amikor az ember gázálarcbam megy ibolyát szedni.
Meg akkor ennyi erővel ihatnék tartóstejet is.
Kedvencem az volt, amikor még a régi időkben gyerekként a Lajta-Hansági
Állami Gazdaságban a tejházban felküldtek a tartáyok tetejére egy literes
bögrével, és a kád felső részén belemártva a 10cm-es tejszínrétegbe finom
foszlós, sós-köményes kiflivel betolhattam az etetőmbe egy ilyen adagot.
Na annak az íze most is itt van. Semmivel nem cseréltem volna el. :-)
Sokan nem szeretik a rendes tejet, van akit meg is hajt, ezért nem ihat.
Modjuk a nyikorgásgátló azért sokkal több benne, mint a boltiban.
Bocsánat a hosszú válaszért!
Üdv János.
More information about the Elektro-etc
mailing list