[elektro-etc] keleti es nyugati Milka

Acs Gabor agabor at electrodesign.hu
Tue Feb 28 11:59:40 CET 2012


A lidis nem tartós, hanem rendes tejnek mostanában egyszercsak megugrott 
az eltarthatósága. Akkor lehet, hogy ott is technológiát váltottak.


Gábor

2012.02.28. 11:47 keltezéssel, Kovács József írta:
>
>> Ilyen tesztet én is csináltam már többször is.
>> Nem csak ízre, hanem hagytam megalvadni is, és úgy is.
>> Szóval nekem is csak a Mizo, az hasonlít több dologban is a legjobban a
>> bociból kinyerhetőhöz.
>
> Ultra High Temperature = tartós tej
> Az UHT (~ 140 Celsius fokos sokkolás) technológia
> az megöl minden életet és vitamint a tejben...
>
> Ezért tejszerű viselkedést elvárni tőle nem érdemes.
> Ráadásul ezen a hőmérsékleten állítólag már a bennalévő
> kálcium is  átalakul a be nem épülő verzióra.
> Ergo a csontépítő hatás is ugrott...
>
>
> Extended Shelf Life = hosszan friss
> Kultúrabb verzió az ESL ez csak 100+ fok körüli sokkolás.
> Így tejszerűbb marad cucc, cserébe csak hűtve áll el ~ 2-3 hétig.
>
>
> A tejszerű tej az a pasztörözött... 70-80 fok körül hőkezelve.
> Sajnos, hűtve is csak párnapig bírja, mert élet marad benne.
> Ebből még lehet házi túrót csinálni...
>
> KJ
>
>> Üdv János.
>
>
> _____________ NOD32 6534 (20111011) Inform�ci� _____________
>
> Az �zenetet a NOD32 antivirus system megvizsg�lta.
> http://www.nod32.hu
>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list