[elektro-etc] keleti es nyugati Milka
Kovács József
kj at faldeko.hu
Tue Feb 28 11:47:14 CET 2012
> Ilyen tesztet én is csináltam már többször is.
> Nem csak ízre, hanem hagytam megalvadni is, és úgy is.
> Szóval nekem is csak a Mizo, az hasonlít több dologban is a legjobban a
> bociból kinyerhetőhöz.
Ultra High Temperature = tartós tej
Az UHT (~ 140 Celsius fokos sokkolás) technológia
az megöl minden életet és vitamint a tejben...
Ezért tejszerű viselkedést elvárni tőle nem érdemes.
Ráadásul ezen a hőmérsékleten állítólag már a bennalévő
kálcium is átalakul a be nem épülő verzióra.
Ergo a csontépítő hatás is ugrott...
Extended Shelf Life = hosszan friss
Kultúrabb verzió az ESL ez csak 100+ fok körüli sokkolás.
Így tejszerűbb marad cucc, cserébe csak hűtve áll el ~ 2-3 hétig.
A tejszerű tej az a pasztörözött... 70-80 fok körül hőkezelve.
Sajnos, hűtve is csak párnapig bírja, mert élet marad benne.
Ebből még lehet házi túrót csinálni...
KJ
> Üdv János.
More information about the Elektro-etc
mailing list