[elektro-etc] rántottcsirke

Kovács József kj at faldeko.hu
Sat Dec 15 00:09:55 CET 2012


Az még kimaradt, hogy a puha-vizes hús, fénytelen!!! fehér bőrrel
az nem sül, hanem csak FŐL! belül
(ezért ilyen húst nem veszünk meg...)

Sütés közben is látszik az olajon,
ahogy jön ki víz a gagyi húsból.
(opálosodik a víztől a forró olaj)

> Talán annyit még hozzátennék, hogy tudjon úszni az aolajban, mert
> másképpen ha leér, ott elkezd négeresedni.

Igaz, ez is kimaradt, cirka 2 cm olaj kell, hogy maradjon a hús alatt.
Azaz úgy 7-8 cm vastag olajréteg kell az üres lábosba...

------

Vételkor... legyen
selymesen fénylő-feszes (nem petyhüdt) bőre
megnyomva érezhetően rugalmas a hús állaga
a hús színe eleven és finom illatú
A csont fényes (tanyasi) vagy selyemfényű (jól nevelt)
világos színű, kemény-sima felületű és vértelen!
A porc kemény és fényes
A zsírréteg is fényes, kellemes színű
(nem az a ronda szürkés, megtört állagú...)

De. legjobb egyzer megnézni pár darab
frissen vágott, normális "tanyasi-házi" combot.
Akkor azonnal látszik a fenti leírás lényege és
sima ügy lesz a boltban-piacon a jobb árúk ksizúrása :-)

KJ

> János.



More information about the Elektro-etc mailing list