[elektro-etc] rántottcsirke

Milleschich. János milejani at invitel.hu
Fri Dec 14 23:12:55 CET 2012


----- Original Message ----- 
From: "Kovács József" <kj at faldeko.hu>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Friday, December 14, 2012 11:01 PM
Subject: Re: [elektro-etc] rántottcsirke



> 10-15 perc között mérettől és a csirke korától függően.

> bő olajban, hogy ne hűtse vissza hús tömege
> viszonylag forró olajban kezdve, hogy ne ázzon szét a panír
> amint látszik, hogy a panír már nem ázik >> lángot lentebb
> (a panír-olaj határnál kell az olajat figyelni)
> Annyira, hogy enyhe pezsgéssel süljön.
> Pár percenként átfordítani a combokat...

> Ha, nagyon pezseg-bugyog túl meleg és
> kívül megég, belül nyers marad

> Ha, nem pezseg-bugyog kellően... akkor csak szétázik,
> olajat szív és a belseje inkább csak fől nagy nehezen, mint sül.

> Jó alapanyaggal, könnyen ráérzel....
> Mert ösztönösen látod mi a jó a húsnak :-)

> KJ

Minden szavad igaz, így kell ezt csinálni, és a szenzorok értékének a 
leolvasása is tökéletes. :-)
Talán annyit még hozzátennék, hogy tudjon úszni az aolajban, mert másképpen 
ha leér, ott elkezd négeresedni.

Basszus már nem délután van, de a végén még nekiállok most egy sportos 
combot kisütni.
Pedig holnapra szántam. :-)

Üdv!
János.




More information about the Elektro-etc mailing list