[elektro-etc] rántottcsirke
Milleschich. János
milejani at invitel.hu
Fri Dec 14 23:12:55 CET 2012
----- Original Message -----
From: "Kovács József" <kj at faldeko.hu>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Friday, December 14, 2012 11:01 PM
Subject: Re: [elektro-etc] rántottcsirke
> 10-15 perc között mérettől és a csirke korától függően.
> bő olajban, hogy ne hűtse vissza hús tömege
> viszonylag forró olajban kezdve, hogy ne ázzon szét a panír
> amint látszik, hogy a panír már nem ázik >> lángot lentebb
> (a panír-olaj határnál kell az olajat figyelni)
> Annyira, hogy enyhe pezsgéssel süljön.
> Pár percenként átfordítani a combokat...
> Ha, nagyon pezseg-bugyog túl meleg és
> kívül megég, belül nyers marad
> Ha, nem pezseg-bugyog kellően... akkor csak szétázik,
> olajat szív és a belseje inkább csak fől nagy nehezen, mint sül.
> Jó alapanyaggal, könnyen ráérzel....
> Mert ösztönösen látod mi a jó a húsnak :-)
> KJ
Minden szavad igaz, így kell ezt csinálni, és a szenzorok értékének a
leolvasása is tökéletes. :-)
Talán annyit még hozzátennék, hogy tudjon úszni az aolajban, mert másképpen
ha leér, ott elkezd négeresedni.
Basszus már nem délután van, de a végén még nekiállok most egy sportos
combot kisütni.
Pedig holnapra szántam. :-)
Üdv!
János.
More information about the Elektro-etc
mailing list