[elektro-etc] rántottcsirke

Kovács József kj at faldeko.hu
Fri Dec 14 23:01:21 CET 2012


> Köszi a receptet, de sajnos nem írja az idõt.
 > Mennyi lehet saccra az elkészítési ideje ?

10-15 perc között mérettől és a csirke korától függően.

bő olajban, hogy ne hűtse vissza hús tömege
viszonylag forró olajban kezdve, hogy ne ázzon szét a panír
amint látszik, hogy a panír már nem ázik >> lángot lentebb
(a panír-olaj határnál kell az olajat figyelni)
Annyira, hogy enyhe pezsgéssel süljön.
Pár percenként átfordítani a combokat...

Ha, nagyon pezseg-bugyog túl meleg és
kívül megég, belül nyers marad

Ha, nem pezseg-bugyog kellően... akkor csak szétázik,
olajat szív és a belseje inkább csak fől nagy nehezen, mint sül.

Jó alapanyaggal, könnyen ráérzel....
Mert ösztönösen látod mi a jó a húsnak :-)

KJ



More information about the Elektro-etc mailing list