[elektro-etc] Lágytojás

Acs Gabor levlista at e8e.eu
Sun Dec 2 11:38:44 CET 2012


Egyszer egy francia szakácsos műsorban láttam, náluk úgy készül a 
lágytojás, hogy egy bögrét kivajaz, beleüti a tojásokat, és kiteszi a 
tűzhely szélére valami fél órára.


Gábor


2012.12.02. 7:42 keltezéssel, gyapo írta:
>> infója? Mi a különbség a lágy és kemény tojás között? Létezik pl egy
>> hőmérséklet határ ami alatt ha tartom lágy tojás lesz/marad az
>> időtől függetlenül mert valami folyamat nem megy végbe amitől kemény
>> lesz?
> A paleósok szerint a keményre főzött tojássárga mérgező, az asszony is
> géppel főzi, a kis poháron be van jelölve a szükséges vízmennyiség.
> A szalmonella ellen állítólag 62 fokon kell főzni sokáig, a sárgája
> ekkor még lágy marad, de a szalmonella elpusztul.
>
> Üdv.: gyapo
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list