[elektro-etc] Lágytojás
Cser Tamas
maguspr53 at gmail.com
Sat Dec 1 21:54:28 CET 2012
kb 3 perc szobahőmérsékletű tojásnál , ha hűtőben tárolva kezded
főzni, kb 4-5 perc
korrekciós tényező: ha apró M méretű a tojás, kevesebb idő kell kb
20másodperccel
a hagyományos szempontok szerinti:
LÁGY TOJÁS Annyi vizet melegíts, amennyi a tojásokat majd bőven
ellepi. Ha már erősen forr, egy kanállal óvatosan ereszd a tojásokat
az edény aljára. Az újraforrástól számított 4 perc elteltével emeld
ki, s egy pillanatra mártsd hideg vízbe.
>>> http://www.konyhamester.hu/a_r_t/techno/T01.htm
A hûtõben tárolt tojást néhány órával a fõzés elõtt ki kell venni,
hogy felmelegedjen, különben a hideg tojás nem fõ át teljes
keresztmetszetében, a sárgája nyers marad.
----------------------
Adam Huszar <adam.huszar at gmail.com> írta, 2012.12.01.:
> Ne haragudj, de ez a tojásfőzés és a PID... este 9 után nekem kicsit
> sok :DDD. Most igazából nem rajtad röhögök, hanem a szitun, illetve
> ezen a tök tipikus villamosmérnök mentalitáson (ami amúgy tök pozitív
> és konstruktív). Sokszor én is pontosan ugyanezt csinálom, hogy ilyen
> apróságokat is legszívesebben DSP-vel oldanék meg. A sima "földi
> halandóknak" ez inkább szőrszálhasogatás, vagy ahogy írtad: ágyúval
> verébre, de azért van benne ráció! Receptet adni sajnos nem tudok, de
> drukkolok, hogy valami jó süljön ki a végén a dologból! (Mondjuk egy
> lágytojás :D).
>
> Ádi
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list