[elektro-etc] OT: 32es(?) pizza

Kovács József kj at faldeko.hu
Tue Aug 28 00:00:03 CEST 2012



> Na itt a bukta, hogy ha olyan puha a tészta, hogy önmagában összeragad, akkor
> nem lehet vele dolgozni. Ha keményebb, akkor vizezni kell, és nyomkodni, nem
> elég a derelyevágó.

Hmmm... miért is kell vele dolgozni ?!

A lisztezett nyújtódeszkán a lisztezett sodrófával kinyújtod
a kellemesen puha-ragadós tésztát szép kerek levélre...

A lisztezést jól csinálva, a nyújtás végén
a deszkához nem tapad (több liszt) egyáltalán.
A sodrófához pedig, még éppen nem, mert a kicsit
kevesebb lisztet az már pont bedolgozta a tésztába
a nyújtás végére...

Innentől kezdve, csak kirakod a felére a tölteléket.
A másik fele ráhajtásakor, ha nem tököltél sokat a
töltelék kirakással (közben szárad tészta felület!!!)
akkor még teljesen jól összeragad a tészta és még
elég puha a vágáshoz is....

Az a gyanúm támadt, hogy nem sodrófával nyújtasz,
hanem valami csíkgyártó géppel kínlódsz, ami erre
a célra nem az igazi, mert ahhoz túl száraz anyag kell.
Ezért nem OK sem a tapadás, sem a vághatóság.

KJ

> Üdv.: gyapo
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list