[elektro-etc] OT: 32es(?) pizza
Kovács József
kj at faldeko.hu
Tue Aug 28 00:00:03 CEST 2012
> Na itt a bukta, hogy ha olyan puha a tészta, hogy önmagában összeragad, akkor
> nem lehet vele dolgozni. Ha keményebb, akkor vizezni kell, és nyomkodni, nem
> elég a derelyevágó.
Hmmm... miért is kell vele dolgozni ?!
A lisztezett nyújtódeszkán a lisztezett sodrófával kinyújtod
a kellemesen puha-ragadós tésztát szép kerek levélre...
A lisztezést jól csinálva, a nyújtás végén
a deszkához nem tapad (több liszt) egyáltalán.
A sodrófához pedig, még éppen nem, mert a kicsit
kevesebb lisztet az már pont bedolgozta a tésztába
a nyújtás végére...
Innentől kezdve, csak kirakod a felére a tölteléket.
A másik fele ráhajtásakor, ha nem tököltél sokat a
töltelék kirakással (közben szárad tészta felület!!!)
akkor még teljesen jól összeragad a tészta és még
elég puha a vágáshoz is....
Az a gyanúm támadt, hogy nem sodrófával nyújtasz,
hanem valami csíkgyártó géppel kínlódsz, ami erre
a célra nem az igazi, mert ahhoz túl száraz anyag kell.
Ezért nem OK sem a tapadás, sem a vághatóság.
KJ
> Üdv.: gyapo
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list