[elektro-etc] [elektro] Ha mar hutogep...
Jozsef Valkai
vjozsef at valkai.net
Wed Jul 28 18:09:37 CEST 2010
Te figyu man, ez total ugyanaz mint a tócsni, csak tepsiben, nem?
--
--
Valkai Jozsef
+36 70 36 28 147
vjozsef at valkai.net
lat: +47.30.43.94
lon: +19.9.9.39
2010/7/28 (G)feri <elektroslista at freemail.hu>
> Kedves Benedek!
>
> 2010. július 27., 11:14:17, írtad:
>
> > (G)feri wrote:
> ...Nej még alszik, de ma még leírom a receptet, ahogy Ő is a
> >> nagymamájától tanulta :).
>
> > Azt köszi előre is, várom!
>
> Idáig könyörögtem, hogy írja már le, vagy mondja tollba, de rájöttem
> Nejem ezen a téren, nem egy Stahl Judit. Viszont állítom jobban
> állnak a kezében a konyhai eszközök mint Juditkának, akinek én sokáig
> még egyéb tulajdonságaiban is erősen kételkedtem.
>
> Na mindegy, a végén egy neten talált görhöny pacsnis receptet
> átírtam a
> Feleségem tepsisére. Sajnos olyan adatokat amik egy férfinek igenis
> szükségesek a főzéshez, hogy pl. mennyi só, bors, fokhagyma kell bele,
> milyen meleg sütőben, mennyi ideig kell sütni, ezeket nem sikerült
> megtudnom.
> Hát izlés szerint, meg hát láttad mennyit szoktam volt a válasz. Többet
> ilyet nem vállalok :)
>
> Tepsis görhöny
>
> Hozzávalók:
> 1 kg nem új krumpli
> 2 tojás
> 15 dkg liszt
> só
> bors
> fokhagyma
> olaj (vagy zsír)
>
> A - célszerűen nagyobb méretű - krumplikat meghámozzuk és lereszeljük.
> (Macerás ugyan, de legjobb a nagyobb lyuku
> sajtreszelőt igénybe venni.) Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a préselt,
> vagy apróra vágott fokhagymát, majd sóval és borssal
> tetszés szerint ízesítjük. Az egészet jól összekeverjük. A tepsit
> kizsírozzuk, vagy olajozzuk, a masszát kb.2 kisujjnyi
> vastagságban beleöntjük és a tetejét elsimítjuk és a rá kevés zsírt, vagy
> olajat teszünk. Addig sütjük míg a teteje megpirul.
> Van aki sülés után pár perc múlva fogyasztja, de jobb csak langyosan. Én
> fehér borral szeretem.
>
> --
> Üdvözlettel,
> (G)feri mailto:elektroslista at freemail.hu
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list