[elektro-etc] [elektro] Ha mar hutogep...

Jozsef Valkai vjozsef at valkai.net
Wed Jul 28 18:09:37 CEST 2010


Te figyu man, ez total ugyanaz mint a tócsni, csak tepsiben, nem?
-- 

--
Valkai Jozsef
+36 70 36 28 147
vjozsef at valkai.net
lat: +47.30.43.94
lon: +19.9.9.39


2010/7/28 (G)feri <elektroslista at freemail.hu>

> Kedves Benedek!
>
> 2010. július 27., 11:14:17, írtad:
>
> > (G)feri wrote:
> ...Nej még alszik, de ma még leírom a receptet, ahogy Ő is a
> >> nagymamájától tanulta :).
>
> > Azt köszi előre is, várom!
>
> Idáig  könyörögtem,  hogy írja már le, vagy mondja tollba, de rájöttem
> Nejem   ezen  a  téren,  nem  egy  Stahl Judit. Viszont állítom jobban
> állnak  a kezében a konyhai eszközök mint Juditkának, akinek én sokáig
> még egyéb tulajdonságaiban is erősen kételkedtem.
>
> Na   mindegy,   a   végén  egy neten talált görhöny  pacsnis  receptet
>  átírtam  a
> Feleségem  tepsisére.  Sajnos  olyan adatokat amik egy férfinek igenis
> szükségesek a főzéshez, hogy pl. mennyi só, bors, fokhagyma kell bele,
> milyen  meleg sütőben, mennyi ideig kell sütni, ezeket  nem  sikerült
>  megtudnom.
> Hát izlés szerint, meg hát láttad mennyit szoktam volt a válasz. Többet
> ilyet nem vállalok :)
>
> Tepsis görhöny
>
> Hozzávalók:
> 1 kg nem új krumpli
> 2 tojás
> 15 dkg liszt
>> bors
> fokhagyma
> olaj (vagy zsír)
>
> A - célszerűen nagyobb méretű - krumplikat meghámozzuk és lereszeljük.
> (Macerás ugyan, de legjobb a nagyobb lyuku
> sajtreszelőt igénybe venni.) Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a préselt,
> vagy apróra vágott fokhagymát, majd sóval és borssal
> tetszés szerint ízesítjük. Az egészet jól összekeverjük. A tepsit
> kizsírozzuk, vagy olajozzuk, a masszát  kb.2 kisujjnyi
> vastagságban beleöntjük és a tetejét elsimítjuk és a rá kevés zsírt, vagy
> olajat teszünk. Addig sütjük míg a teteje megpirul.
> Van aki sülés után pár perc múlva fogyasztja, de jobb csak langyosan. Én
> fehér borral szeretem.
>
> --
> Üdvözlettel,
>  (G)feri                            mailto:elektroslista at freemail.hu
>
>


More information about the Elektro-etc mailing list