[elektro-etc] Kenyersutes

hermesz zoltan hezoli at gmail.com
Wed Jan 6 01:19:32 CET 2010


Ez mind így igaz.
Egy dolgot felejtettél leírni:
A lének végig intenzíven forrni kell!!! Ettől lesz jó!!!
A paprikát akkor tesszük bele amikor először felforrt.
Figyelni nehogy kifusson.
Ha újra felforrt onnan számítva kb 40 perc és kész.
Ha lassan tötyörögve főzöd, kiesik a paprika a lé aljára., a halszelet
meg szétfő.
Haltejet, ikrát kb a vége előtt 20-25 perccel tedd bele.
A lébe főzés közben semmilyen eszközzel nem nyúlunk, keverni tilos.
A bográcsot néha erősebben megforgatjuk jobbra balra.
Ha mindent jól csináltál akkor egy narancsosan gyöngyöző kiváló illatú
étel lesz a végeredmény.

3kg ponty alatt nem érdemes nekiállni.
Ez max 5-6 embernek elég. + gyufatészta.

Arányok:
1kg halhoz:
1 kb teniszlabdányi hagyma apróra vágva. Lehet kicsit nagyobb is.
1 pupozott evőkanál paprika
1 kisebb paradicsom.
kb1,3 liter víz

só, zöldpaprika, cseresznyepaprika
Vörösbor, a lébekb 1dl, és az emberbe opcionálisan több is. :))))

Ha alaplevet készítesz azt is a fent leírt módon kell, csak egy kicsit
főzd tovább.
Ekkor nem kell passzírozni sem. (keverd meg főzés közben)
Az alaplébe bele a pontyszeleteket és kb 45perc alatt készrefőzöd.



gyapo <gyapo at freemail.hu> írta (2010. január 5. 18:24):
> A halaszlenek az a titka, mint a kolbasznak, otthon kell csinalni. Eletemben
> meg nem ettem vendeglatohelyen jo halaszlet. Lehet az bajai, dunafoldvari
> halaszcsarda, szegedi akarmilyen napok bogracsok szazaival, Kecskemeten
> Sugovica csarda allitolag bajai halaszlevel, ez mind nudli. Hig, keves a
> paprika, keves a teszta, nem eleg eros, szoval semmilyen szempontbol nem jo,
> mind vendegloi. Olyan mint a gyari kolbasz, sose lesz olyan mint az otthoni.
> Nalunk egyszeru a recept, baromi sok hal es meg tobb paprika, eros es edes
> vegyesen, lehet eroset egyben is megvagdosva. A halat elore le kell sozni
> par oraval fozes elott, hogy jol atjarja. Csak pontybol fozunk, tej, ikra
> mehet bele. Bogracsba hagyma, viz, hal, alagyujt, amikor folforrt bele a
> paprika, ahogy elfo a leve a teszta fozolevevel potolni. 45 perc forras utan
> kesz. Forro tesztaval teleszedni a tanyert, es annyi levet ramerni, hogy
> eppen ellepje.
> Vorosbor, ha vekonyabb a hal akkor darab vaj, paradicsom vagy
> paradicsompure, ezeket lattam meg beletenni, de enelkul is jo.
>
> Udv.: gyapo
> gyapokuk at cfwpont.hu
>
>



-- 
VÉDD ISMERŐSEID E-MAIL CÍMÉT!

Amennyiben továbbküldesz egy emailt,
előtte töröld ki a levélben szereplő többi címet,
hogy ne keringjenek az interneten a spamküldők örömére.

Köszönet érte!



More information about the Elektro-etc mailing list