[elektro-etc] Kenyersutes
vajk fekete
halaloszto at yahoo.co.uk
Tue Jan 5 21:16:56 CET 2010
az utolso sort hejj de kar volt odairni. ha az nem lenne ott, mindenben egyetertenek. de igy olyan lett, mint amikor a hosszu elnyujtott sztriptiz vegen, amikor a bugyi is lekerul, elovillan egy kuki.
vajk
________________________________
From: gyapo <gyapo at freemail.hu>
To: elektro-etc at tesla.hu
Sent: Tue, 5 January, 2010 18:24:43
Subject: Re: [elektro-etc] Kenyersutes
A halaszlenek az a titka, mint a kolbasznak, otthon kell csinalni. Eletemben meg nem ettem vendeglatohelyen jo halaszlet. Lehet az bajai, dunafoldvari halaszcsarda, szegedi akarmilyen napok bogracsok szazaival, Kecskemeten Sugovica csarda allitolag bajai halaszlevel, ez mind nudli. Hig, keves a paprika, keves a teszta, nem eleg eros, szoval semmilyen szempontbol nem jo, mind vendegloi. Olyan mint a gyari kolbasz, sose lesz olyan mint az otthoni.
Nalunk egyszeru a recept, baromi sok hal es meg tobb paprika, eros es edes vegyesen, lehet eroset egyben is megvagdosva. A halat elore le kell sozni par oraval fozes elott, hogy jol atjarja. Csak pontybol fozunk, tej, ikra mehet bele. Bogracsba hagyma, viz, hal, alagyujt, amikor folforrt bele a paprika, ahogy elfo a leve a teszta fozolevevel potolni. 45 perc forras utan kesz. Forro tesztaval teleszedni a tanyert, es annyi levet ramerni, hogy eppen ellepje.
Vorosbor, ha vekonyabb a hal akkor darab vaj, paradicsom vagy paradicsompure, ezeket lattam meg beletenni, de enelkul is jo.
Udv.: gyapo
gyapokuk at cfwpont.hu
More information about the Elektro-etc
mailing list