[elektro-etc] Kenyersutes

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Tue Jan 5 13:20:17 CET 2010


Topybear wrote:

> Akkor egy igazán hozzáértőtől kérdezem: te hogyan csinálod a halászlét?
> Nálunk a tiszai az 'ipari standard' ;) de ősszel a Baracsi Csárdában 
> végre
> ettem bajait - régóta gyúrok rá, 43 évesen sikerült :) -, azóta 
> piszkálja a
> csőröm, hogy kipróbálnám, mert nagyon jó volt és egyszerűbbnek is tűnik. 
> Ha
> csak úgy 'összedobnék' egy halászlét, akkor gyorsabb, mint az alaplé
> passzírozásos tiszai.

Ezek a neves levek hogy viszonyulnak a paks környékiekhez?
Egy időben sokat jártam arrafelé a 6-os úton, és rendszeresen ettem 
kömlődi halászlét. Sőt, üvegben hoztam is haza. Én persze marhára nem 
vagyok ilyenben inyenc, szóval ha valaki most leírja, hogy az a 
legszarabb, még azt is elfogadom.

Viszont Gyulán volt egy fura tapasztalatom, ma sem értem.
Vendéglő, halászlét kérünk. Nem hozzák gyorsan, de előtte kihoztak kis 
csészében valami piros krémet. Éhes voltam, volt ott kenyér, rákentem 
belőle, és megettem, semmi gond. Még csak különösen csípősnek se találtam.

Aztán végre hozták a halászlét. Kóstolom, hát igen, ebbe kell ebből a 
krémből, legyen hangyányit csípősebb. A tapasztalat alapján beleraktam 
vagy 2 kiskanállal. Hávazze, alig bírtam megenni! Pedig a kenyérre is 
legalább annyit raktam! Szóval valami elszabadult benne a létől, szabad 
gyökök keletkeztek, vagy nemtommi, de kurvára csípőssé tette a halászlét. 
Másnap is megsinylettem természetesen.

hjozsi 



More information about the Elektro-etc mailing list