[elektro-etc] Kenyersutes

Hofferek Attila hofi at soka.co.hu
Tue Jan 5 13:00:25 CET 2010


Topybear írta:
>> ... Tesztat gyurok a halaszlehez (bajai gyerek vagyok) mert a szaraz
>> tesztat kifozve valahogy nem olyan. ...
>>
>> Udv.: gyapo
>>
> 
> Akkor egy igazán hozzáértőtől kérdezem: te hogyan csinálod a halászlét?
> Nálunk a tiszai az 'ipari standard' ;) de ősszel a Baracsi Csárdában végre
> ettem bajait - régóta gyúrok rá, 43 évesen sikerült :) -, azóta piszkálja a
> csőröm, hogy kipróbálnám, mert nagyon jó volt és egyszerűbbnek is tűnik. Ha
> csak úgy 'összedobnék' egy halászlét, akkor gyorsabb, mint az alaplé
> passzírozásos tiszai.

A tiszai is, a bajai is, a balatoni, de külön a paksi is egy-egy külön 
iskola, és nem lehet rangsort állítani szerintem. Én, egyszerűsége miatt 
azt szeretem, amikro összehajigálok mindent, felöntöm vízzel, főzöm, és 
kész, de néha rászánom magam a sűrűbb, passzírozós témára is. Ami 
fontos, hogy idegen zsíradékot ne lásson a lé, csak a halzsír 
gyöngyözzön a tetején. Ezt harcsával lehet leginkább elérni, annak főleg 
a has alatti része jó zsíros.



More information about the Elektro-etc mailing list