[elektro-etc] újrafagyasztás

Acs Gabor agabor at electrodesign.hu
Wed Dec 8 23:45:00 CET 2010


Nem mondtam, hogy nem értek egyet. Nekem világéletemben azt tanították, 
hogy nem szabad újrafagyasztani. Ebből lett egy thread annakidején, 
amiből az jött ki, hogy de, szabad, csak az élelmiszeriparban nem, mert 
akkor nem lesz igaz, ami eltarthatóságban rá van írva. Ehhez képest 
mondott újat, amit beidéztem, hogy mit szóltok hozzá, ez lett volna a 
kérdésem.


Gábor



charles hoss írta:
> Nagyon jo. Mivel nem ertesz egyet benne ? 
> Tenyleg nem lehet biztonsaggal ujrafagyasztani.
>
> Bye
> dexter
>
> Sent from my HTC
>
> -----Original Message-----
> From: Acs Gabor <agabor at electrodesign.hu>
> Sent: Wednesday, December 08, 2010 11:27
> To: elektro-etc at tesla.hu
> Subject: [elektro-etc] újrafagyasztás
>
> Egyszer beszélgettünk erről, akkor mintha az lett volna a konklúzió, 
> hogy nincs gond az újrafagyasztással, csak a boltoknak tilos, mert a 
> szétfagyott sejtek a kiolvadt időszakban gyorsabban romlanak, így a 
> teljes eltarthatósági idő lecsökken.
> Ehhez képest érdekes dolgot olvastam a malackarajon:
>
> "
>
> Miért nem szabad visszafagyasztani?
>
> A vágás után gyorsfagyasztott termékekben kiengedés után elkezdenek a 
> baktériumok szaporodni, és a fagyasztástól roncsolt sejtek sem rontják 
> pozíciójukat. Egyes fagytűrő fajok ezt a bulit tovább folytatják az 
> újrafagyasztás után, a mélyhűtőben, jó kis fertőzőtt húst készítve. 
> Alapos hőkezelés után ez a kockázat csökkenthető, tehát ha muszáj 
> újrafagyasztani, inkább jól megfőzött pörkölt, mint nyers formában.
>
> "
>
>
> Gábor
>
>
>
>  _____________ NOD32 5637 (20101121) Információ _____________
>
> Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
> http://www.nod32.hu
>
>
>
>   



More information about the Elektro-etc mailing list