[elektro-etc] újrafagyasztás

charles hoss charles.hoss at gmail.com
Wed Dec 8 15:06:09 CET 2010


Ez a fagyturo dolog egy homalyos reszlet (nem tudnek kapasbol fajt mondani ami ultra fagyallo lenne, de elvileg enyhe minuszokban eletkepes lehet), en inkabb az oxigen hatasaira gyanakodnek - de a fagyasztott dolgoknak is van lejarata.

Ez a fagyasztos , kiolvasztos dolog ez nem igy szamolhato :legalabb orakig olvad egy nagyobb darab. Aztan ket orat tarolod , bevagod a fagyba , mire megfagy az megint fosszu ido - ez mar siman eleg egy feltart sejtekkel biro taptalajjo ahhoz hogy mindenfele finomsag elszaporodjon.

Bye
dexter
Sent from my HTC

-----Original Message-----
From: vajk fekete <halaloszto at yahoo.co.uk>
Sent: Wednesday, December 08, 2010 11:39
To: elektro-etc at tesla.hu
Subject: Re: [elektro-etc] újrafagyasztás

en nem tartom az a helyet autentikus forrasnak.

pl ha a fagyturo baci visszafagyasztas utan szaporodik, akkor kiolvasztas elott 
miert nem szaporodott?

tovabba nem latom, hogy a baciszaporodas szempontjabol mi a kulonbseg akozott, 
hogy kiolvasztom, hagyom olvadtan harom orat, majd megfozom, vagy kiolvasztom, 
hagyom olvadtan 2 orat, majd visszafagyasztom, kiolvasztom, hagyom egy orat, e 
sutanna megfozom.


vajk



________________________________
From: Acs Gabor <agabor at electrodesign.hu>
To: elektro-etc at tesla.hu
Sent: Wed, 8 December, 2010 11:27:24
Subject: [elektro-etc] újrafagyasztás

Egyszer beszélgettünk erről, akkor mintha az lett volna a konklúzió, hogy nincs 
gond az újrafagyasztással, csak a boltoknak tilos, mert a szétfagyott sejtek a 
kiolvadt időszakban gyorsabban romlanak, így a teljes eltarthatósági idő 
lecsökken.
Ehhez képest érdekes dolgot olvastam a malackarajon:

"

Miért nem szabad visszafagyasztani?

A vágás után gyorsfagyasztott termékekben kiengedés után elkezdenek a 
baktériumok szaporodni, és a fagyasztástól roncsolt sejtek sem rontják 
pozíciójukat. Egyes fagytűrő fajok ezt a bulit tovább folytatják az 
újrafagyasztás után, a mélyhűtőben, jó kis fertőzőtt húst készítve. Alapos 
hőkezelés után ez a kockázat csökkenthető, tehát ha muszáj újrafagyasztani, 
inkább jól megfőzött pörkölt, mint nyers formában.

"


Gábor


      



More information about the Elektro-etc mailing list