[elektro-etc] újrafagyasztás
charles hoss
charles.hoss at gmail.com
Wed Dec 8 15:06:09 CET 2010
Ez a fagyturo dolog egy homalyos reszlet (nem tudnek kapasbol fajt mondani ami ultra fagyallo lenne, de elvileg enyhe minuszokban eletkepes lehet), en inkabb az oxigen hatasaira gyanakodnek - de a fagyasztott dolgoknak is van lejarata.
Ez a fagyasztos , kiolvasztos dolog ez nem igy szamolhato :legalabb orakig olvad egy nagyobb darab. Aztan ket orat tarolod , bevagod a fagyba , mire megfagy az megint fosszu ido - ez mar siman eleg egy feltart sejtekkel biro taptalajjo ahhoz hogy mindenfele finomsag elszaporodjon.
Bye
dexter
Sent from my HTC
-----Original Message-----
From: vajk fekete <halaloszto at yahoo.co.uk>
Sent: Wednesday, December 08, 2010 11:39
To: elektro-etc at tesla.hu
Subject: Re: [elektro-etc] újrafagyasztás
en nem tartom az a helyet autentikus forrasnak.
pl ha a fagyturo baci visszafagyasztas utan szaporodik, akkor kiolvasztas elott
miert nem szaporodott?
tovabba nem latom, hogy a baciszaporodas szempontjabol mi a kulonbseg akozott,
hogy kiolvasztom, hagyom olvadtan harom orat, majd megfozom, vagy kiolvasztom,
hagyom olvadtan 2 orat, majd visszafagyasztom, kiolvasztom, hagyom egy orat, e
sutanna megfozom.
vajk
________________________________
From: Acs Gabor <agabor at electrodesign.hu>
To: elektro-etc at tesla.hu
Sent: Wed, 8 December, 2010 11:27:24
Subject: [elektro-etc] újrafagyasztás
Egyszer beszélgettünk erről, akkor mintha az lett volna a konklúzió, hogy nincs
gond az újrafagyasztással, csak a boltoknak tilos, mert a szétfagyott sejtek a
kiolvadt időszakban gyorsabban romlanak, így a teljes eltarthatósági idő
lecsökken.
Ehhez képest érdekes dolgot olvastam a malackarajon:
"
Miért nem szabad visszafagyasztani?
A vágás után gyorsfagyasztott termékekben kiengedés után elkezdenek a
baktériumok szaporodni, és a fagyasztástól roncsolt sejtek sem rontják
pozíciójukat. Egyes fagytűrő fajok ezt a bulit tovább folytatják az
újrafagyasztás után, a mélyhűtőben, jó kis fertőzőtt húst készítve. Alapos
hőkezelés után ez a kockázat csökkenthető, tehát ha muszáj újrafagyasztani,
inkább jól megfőzött pörkölt, mint nyers formában.
"
Gábor
More information about the Elektro-etc
mailing list