[elektro-etc] újrafagyasztás
vajk fekete
halaloszto at yahoo.co.uk
Wed Dec 8 14:49:24 CET 2010
logikus a scenariod, de nem valtozik az ujrafagyasztastol.
megegyszer leirom: mi a kulonbseg, ha
1. kiolvad, varok 3 orat, megsutom, megeszem
2. kiolvad, varok 1 orat, lefagyasztom, kiolvad, varok ket orat, megsutom,
megeszem.
vajk
________________________________
From: Fuzesi Arnold <arnold.fuzesi.lista at gmail.com>
To: "elektro-etc at tesla.hu" <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Wed, 8 December, 2010 13:31:34
Subject: Re: [elektro-etc] újrafagyasztás
Mert mondjuk mas fajtak is jelen voltak akikkel egyensulyban volt. Fagyasztas
utan borult az egyensuly kiestek a nem fagyturok, es burjanozhatnak szabadon a
fagyturok.
Fagyasztas kiolvadas egy eleg drasztikus dolog mondjuk DNS csere a bacik es a
kaja kozott mindannyiszor ahanyszor felolvad?
Csak hangosan gondolkodtam.
Arnold
Sent from Iphone
On 8 Dec 2010, at 11:39, vajk fekete <halaloszto at yahoo.co.uk> wrote:
> en nem tartom az a helyet autentikus forrasnak.
>
> pl ha a fagyturo baci visszafagyasztas utan szaporodik, akkor kiolvasztas elott
>
> miert nem szaporodott?
>
> tovabba nem latom, hogy a baciszaporodas szempontjabol mi a kulonbseg akozott,
> hogy kiolvasztom, hagyom olvadtan harom orat, majd megfozom, vagy kiolvasztom,
> hagyom olvadtan 2 orat, majd visszafagyasztom, kiolvasztom, hagyom egy orat, e
> sutanna megfozom.
>
>
> vajk
>
>
>
> ________________________________
> From: Acs Gabor <agabor at electrodesign.hu>
> To: elektro-etc at tesla.hu
> Sent: Wed, 8 December, 2010 11:27:24
> Subject: [elektro-etc] újrafagyasztás
>
> Egyszer beszélgettünk erről, akkor mintha az lett volna a konklúzió, hogy nincs
>
> gond az újrafagyasztással, csak a boltoknak tilos, mert a szétfagyott sejtek a
> kiolvadt időszakban gyorsabban romlanak, így a teljes eltarthatósági idő
> lecsökken.
> Ehhez képest érdekes dolgot olvastam a malackarajon:
>
> "
>
> Miért nem szabad visszafagyasztani?
>
> A vágás után gyorsfagyasztott termékekben kiengedés után elkezdenek a
> baktériumok szaporodni, és a fagyasztástól roncsolt sejtek sem rontják
> pozíciójukat. Egyes fagytűrő fajok ezt a bulit tovább folytatják az
> újrafagyasztás után, a mélyhűtőben, jó kis fertőzőtt húst készítve. Alapos
> hőkezelés után ez a kockázat csökkenthető, tehát ha muszáj újrafagyasztani,
> inkább jól megfőzött pörkölt, mint nyers formában.
>
> "
>
>
> Gábor
>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list