[elektro-etc] újrafagyasztás

vajk fekete halaloszto at yahoo.co.uk
Wed Dec 8 14:49:24 CET 2010


logikus a scenariod, de nem valtozik az ujrafagyasztastol.

megegyszer leirom: mi a kulonbseg, ha
1. kiolvad, varok 3 orat, megsutom, megeszem
2. kiolvad, varok 1 orat, lefagyasztom, kiolvad, varok ket orat, megsutom, 
megeszem.

vajk



________________________________
From: Fuzesi Arnold <arnold.fuzesi.lista at gmail.com>
To: "elektro-etc at tesla.hu" <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Wed, 8 December, 2010 13:31:34
Subject: Re: [elektro-etc] újrafagyasztás

Mert mondjuk mas fajtak is jelen voltak akikkel egyensulyban volt. Fagyasztas 
utan borult az egyensuly kiestek a nem fagyturok, es burjanozhatnak szabadon a 
fagyturok. 


Fagyasztas kiolvadas egy eleg drasztikus dolog mondjuk DNS csere a bacik es a 
kaja kozott mindannyiszor ahanyszor felolvad?

Csak hangosan gondolkodtam. 

Arnold
Sent from Iphone


On 8 Dec 2010, at 11:39, vajk fekete <halaloszto at yahoo.co.uk> wrote:

> en nem tartom az a helyet autentikus forrasnak.
> 
> pl ha a fagyturo baci visszafagyasztas utan szaporodik, akkor kiolvasztas elott 
>
> miert nem szaporodott?
> 
> tovabba nem latom, hogy a baciszaporodas szempontjabol mi a kulonbseg akozott, 

> hogy kiolvasztom, hagyom olvadtan harom orat, majd megfozom, vagy kiolvasztom, 

> hagyom olvadtan 2 orat, majd visszafagyasztom, kiolvasztom, hagyom egy orat, e 

> sutanna megfozom.
> 
> 
> vajk
> 
> 
> 
> ________________________________
> From: Acs Gabor <agabor at electrodesign.hu>
> To: elektro-etc at tesla.hu
> Sent: Wed, 8 December, 2010 11:27:24
> Subject: [elektro-etc] újrafagyasztás
> 
> Egyszer beszélgettünk erről, akkor mintha az lett volna a konklúzió, hogy nincs 
>
> gond az újrafagyasztással, csak a boltoknak tilos, mert a szétfagyott sejtek a 

> kiolvadt időszakban gyorsabban romlanak, így a teljes eltarthatósági idő 
> lecsökken.
> Ehhez képest érdekes dolgot olvastam a malackarajon:
> 
> "
> 
> Miért nem szabad visszafagyasztani?
> 
> A vágás után gyorsfagyasztott termékekben kiengedés után elkezdenek a 
> baktériumok szaporodni, és a fagyasztástól roncsolt sejtek sem rontják 
> pozíciójukat. Egyes fagytűrő fajok ezt a bulit tovább folytatják az 
> újrafagyasztás után, a mélyhűtőben, jó kis fertőzőtt húst készítve. Alapos 
> hőkezelés után ez a kockázat csökkenthető, tehát ha muszáj újrafagyasztani, 
> inkább jól megfőzött pörkölt, mint nyers formában.
> 
> "
> 
> 
> Gábor
> 
> 
> 


      


More information about the Elektro-etc mailing list